Hayri Varol çıkardığı ilk kitabını Başkan Akay'a hediye etti

Çerkezköy'ün ve bölgemizin tanınan siyasetçilerinden ve simalarından Hayri Varol ile eşi, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret etti. Hayri Varol ziyarette anılarını ve yaşadı

Çerkezköy 5.03.2020 14:58:00 0
Hayri Varol çıkardığı ilk kitabını Başkan Akay

Hayri Varol, anılarının ve yaşadıklarının yer aldığı ‘Tanınmamış Kişi’ adlı ilk kitabı hakkında Başkan Vahap Akay’a bilgiler verdi. Yazar Hayri Varol, “Kitapta anılarım ağırlıkta. Ama eminim ki okuyucular kitabı okuduklarında kendi geçmişlerinden de bir şeyler bulacaklar. Hemen hemen ortak anılar. Bizim çocukluğumuz ya da delikanlılığa adım attığımız dönemdeki arkadaşlarım da kitapta kendilerinden bir şeyler bulacaklar” ifadelerini kullandı.

“GERİDE BİR ŞEYLER BIRAKABİLMEK ÖNEMLİ”

Geçmişten bugüne kadar biriktirdiklerini kitap haline getirerek iz bırakmak istediğini kaydeden Hayri Varol, “İz bırakmak adına bir başlangıç yaptım. Yazılarımda yer ve mekanları belirttim. Olayın içerisindeki kişilerin isimlerine de yer vererek kişileri anmaya çalıştım. Yakın çevremde yaşam ortaklığımız olan kişiler bu kitapta belki kendilerini de görecekler. Yazmaya yeteneğimin olduğunu düşünüyorum. Bunu değerlendirmek istiyorum. Hepimiz faniyiz. Geride bir şeyler bırakabilmek önemli. Arkamızda bir eser bırakmış olacağız. Bunun için bile yazmaya değer” diye konuştu.

VAROL, İLERLEYEN ZAMANLARDA ROMAN YAZMAK İSTİYOR

“Süslü cümleler ortaya koymak derdinde değilim” diyen Yazar Hayri Varol, herkesin anlayabileceği şekilde yazmaya ve duru bir Türkçe kullanmaya gayret ettiğini vurguladı. İlerleyen zamanlarda roman yazmak istediğini de aktaran Yazar Varol, bu konuda projelerinin ve beklettiği romanlarının olduğunu söyledi.

“BÜYÜK BİR MERAK VE HEYECANLA OKUYACAĞIM”

Belediye Başkanı Vahap Akay ise Yazar Hayri Varol ve eşine ziyareti için teşekkür etti. Akay, “Bölgemizin bilinen isimlerinden biri olan Hayri Varol’u ilk kitabını çıkardığı için kutluyorum. Kitabı büyük bir merak ve heyecan içerisinde okuyacağım. Umarım bu ilk kitabının ardından yeni eserlerle bizleri buluşturur. Kendisini tekrar tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10