ÇOSB Bölge Müdürlüğü'nce koronavirüs bilgilendirmesi yapıldı

Çin'de ortaya çıkıp 6 kıta 64 ülkede görülen ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs hakkında Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde İlçe Sağlık Ä

Çerkezköy 6.03.2020 16:02:00 0
ÇOSB Bölge Müdürlüğü

Dünyayı etkisi altına alan ve çok sayıda insanın ölümüne neden olan koronavirüs hakkında bilgilendirme çalışmaları kapsamında Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü’nce ‘Koronavirüs Eğitimi’ düzenlendi. Eğitim Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin ev sahipliğinde ÇOSB Bölge Müdürlüğü İdari Bina 4. Kat Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

 

EĞİTİMİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ DOKTORLARI VERDİ

 

Katılımcılara, ‘Koronavirüs Eğitim’ini, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğü doktorları tarafından verildi. ÇOSB’nin ev sahipliğinde düzenlenen‘Koronavirüs Eğitim’ine çok sayıda katılımcı firmanın iş yeri hekimi ve yöneticisi de katıldı. İlçe Sağlık Müdürlüğü doktorları tarafından verilen eğitimde koronavirüs salgını ve korunma yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verildi.

 

KORONAVİRÜS NEDİR?

 

İlk kez Çin’in Wuhan kentinde 29 Aralık 2019’da ortaya çıkan Koronavirüs (Coronavirus) ilk olarak deniz ürünleri ve canlı hayvan satılan bir markette çalışan 4 kişide görülmüştü. Ardından çok sayıda kişi hastanelere başvurdu ve bu hastalardan alınan örneklerin test edilmesi sonucunda hastalığa neden olan virüsün SARS ve MERS virüsü ailesinden olduğu tespit edildi ve 7 Ocak tarihinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgının adını "Yeni Koronavirüs 2019 (2019-nCoV)" olarak açıkladı.

 

BELİRTİLERİ NELERDİR?

 

Koronavirüsün solunum yolu, öksürük, hapşırık, dokunma, el sıkma, öpüşme, sarılma, mutfak gereçlerinden ortak yeme içmeyle bulaştığı aktarılan hastalığın belirtileri arasında; 39 dereceyi bulan yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı, boğaz ağrısı, burun akıntısı yer alıyor. Yapılan son açıklamalarda 6 kıtada 64 ülkede görülen koronavirüsün ortaya çıktığı Çin'de ise 80 bin 270 vaka olduğu, 2 bin 981 kişinin ise hayatını kaybettiği belirtildi. Koronavirüs bulaşan 49 bin 853 kişinin de tedavi edildiği açıklandı.

 

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10