Gazeteci-Yazar Nazan Öçalır: Türk kadını yıkılmaz

Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi tarafından önceki akşam 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Gazeteci Yazar Nazan Öçalır'ın katılımıyla  'Milli Mücadelenin Kahr

Tekirdağ 6.03.2020 15:24:00 0
Gazeteci-Yazar Nazan Öçalır: Türk kadını yıkılmaz

İdlib’de şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizi anarak konuşmasına başlayan Gazeteci Yazar Nazan Öçalır, “Devlet olarak, millet olarak derin üzüntü içerisindeyiz. Rabbim vatan uğrunda can veren tüm şehitlerimize rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar ihsan eylesin. Emperyalist güçlerin ülkemizdeki emelleri bitmedi, bitmeyecek” dedi.

TÜM MİLLETİN TOPYEKUN YAPTIĞI BİR MÜCADELE

Milli mücadele döneminde Türk kadınlarının verdiği mücadelenin erkekler kadar değerli olduğunu belirten Öçalır “Milli mücadelemiz tek başına kadınların veya erkeklerin başarısı değil. Kadınıyla, erkeğiyle topyekun tüm milletin yaptığı bir mücadele. Analar ağlayamadı eşleri ölürken, ağlamaya fırsatı olmadı, acılarını içlerine gömdüler. Türk kadınının özellikleri var, Türk kadınları yıkılmıyor. Her zaman her yerde ayağa kalkan bir Türk kadını var. Kadının yeri her zaman her dönemde erkeğinin yanındadır, ne önünde ne arkasında. El ele vererek her yere birlikte giderler” dedi.

“TÜRK KADINININ BÜYÜK EMEĞİ VAR”

Milli Mücadele kahramanlarımızın hikayelerini de katılımcılarla paylaşan Öçalır, Milli Mücadelede Türk kadınlarının büyük bir emeğinin olduğunu ve yaptıkları mücadele ile erkeklere örnek olduklarını ifade etti. Kadınların erkeklerle birlikte vatan savunmasında büyük kahramanlıklar kazandığını ve o yıllarda da kadınların emeklerinin çok büyük olduğunu dile getiren Öçalır Milli Mücadelede yıllarında kadınların verdiği mücadeleleri slayt eşliğinde sundu. Seminer sonunda gazeteci yazar Nazan Öçalır ‘Bir Başka Kırmızı’ adlı kitabını katılımcılar için imzaladı. Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş, şube olarak seminerlere, sohbetlere devam edeceklerini belirtti. Seminerde Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş, şube yönetimi, üyeler ve Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği (KAGEDER) Başkanı Zeynep Bozkurt da hazır bulundu.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10