Sarıkurt: Nefes Park bölgede fark yaratacak

Nefes Park projesinin, kent merkezinde vatandaşları yeşille buluşturacak ve doğa ile iç içe yepyeni bir park projesi olduğunu ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, park sulama sistemi olarak Prof. Dr. Halim

Çorlu 8.03.2020 13:53:00 0
Sarıkurt: Nefes Park bölgede fark yaratacak

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Nefes Park hakkında yaptığı açıklamada, kent merkezinde vatandaşları yeşille buluşturacak ve doğa ile iç içe yepyeni bir park projesi olduğunu ifade etti. Park yapım çalışmalarının son aşamasına gelindiğini sözlerine ekleyen Başkan Ahmet Sarıkurt, bölgede bu kapasitede hazırlanmış ilk proje olduğunu vurgulayarak fark yaratacağını belirtti. Toprak altı damla sulama sisteminin kullanılacağını söyleyen Başkan Sarıkurt, "Sulama yöntemi Çorlulu değerli akademisyen Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Arazi ve Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta ve öğrencileri tarafından geliştirildi. Prof. Dr. Halim Orta ve öğrencilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“KİMYASAL İLAÇ KULLANIMI OLDUKÇA AZALACAK”

Proje ile yağmurlama sulama yöntemine göre yarı yarıya su tasarrufu sağlanacağına dikkat çeken Başkan Sarıkurt, “Bitki gelişimi daha etkin olacak, bitkilerin toprak üstünde kalan kısımları kesinlikle ıslanmayacağı için hastalık ve zararlılarla mücadeleyi de kolaylaştıracak. Bu sistem sayesinde ayrıca kimyasal ilaç kullanımı oldukça azalacağından insan ve hayvanların da olumsuz yönde etkilenmesi söz konusu olmayacak. Sulama çalışmaları kapsamında yollar ve kaldırımlar da ıslanmayacağı için yaya ve araç trafiği de olumsuz etkilenmeyecek.” İfadelerini kullandı.

“PROJEMİZ UMARIM HALKIMIZ TARAFINDAN DA BEĞENİLİR”

Son teknoloji ürünler kullanılarak yapılan bu çevre dostu Nefes Park projesinin, 13 bin metrekarelik alana sahip olduğunu belirten Başkan Sarıkurt, 8 bin 630 metrekarelik alanda ise peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları yapıldığını ve son aşamaya gelindiğini söyledi. Başkan Sarıkurt, “İçinde farklı bitkilerin yanı sıra yaklaşık 800 metrekarelik labirent ile de bölgede ilk olma özelliğine sahip olacak Nefes Park projemizde vatandaşlarımız yeşille buluştururken, eğlenceli zaman geçirebilecekleri bir alan yaratmayı hedefledik. Seçim vaatlerimiz arasında yer alan Nefes Park projemiz umarım halkımız tarafından da beğenilir. Çorlu'muza hayırlı olsun." diyerek açıklamasını bitirdi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10