Tekirdağ'ın ilk Temiz Sertifikalı havuzu Çorlu'da

Çorlu Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü'nün yaptığı denetimler sonucunda Tekirdağ'ın ilk ve tek "Temiz Havuz Sertifikalı&

Çorlu 10.03.2020 13:22:00 0
Tekirdağ

2020 yılı Avrupa Spor Kenti unvanına sahip Çorlu’da 2016 yılında hizmete açılan Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından son bir yıldır yapılan denetimlerin ardından "Temiz Havuz Sertifikası" almaya hak kazandı.

“TEKİRDAĞ’DA İLK VE TEK”

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt konu ile ilgili yaptığı açıklamasında "Çorlu Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuz Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2019 yılında her ay düzenli olarak havuz suyu hijyeni ve su kalitesi standartları (mikrobiyolojik, kimyasal, hijyen, klor, ph vb. ölçümler) yönünden değerlendirmelere tabi tutuldu. Yapılan denetimler sonucunda son 1 yıl içerisinde alınan numunelerin tamamının ilgili yönetmeliklere uygun olduğunun tespit edilmesinin ardından "Temiz Havuz Sertifikası" almaya hak kazandı ve havuz Tekirdağ’ın ilk ve tek temiz havuz sertifikasına sahip havuzu oldu.” sözlerine yer verdi.

“ÖRNEK SPOR FAALİYETLERİ SUNACAĞIZ”

“Hijyen konusunda oldukça duyarlıyız.” diyen Başkan Sarıkurt, "Temiz Havuz Sertifikası" kazanarak da bunun belgelendiğini ifade etti. Emeği geçen herkesi kutlayarak teşekkür eden Başkan Sarıkut, “2020 yılı Avrupa Spor Kenti unvanına sahip Çorlumuzda sporda öncü belediye olarak, güçlü ve başarılı bir gelecek için geniş kitlelere hizmet edecek örnek spor faaliyetleri sunarak aynı zamanda sporu Çorlu’da herkesin yaşam tarzı haline getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10