Kadına şiddeti tiyatro oyunuyla anlattılar

Engelsiz Yaşam Derneği üyeleri önceki gün Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde Kadınlar Günü' ne özel düzenledikleri programda kadınların maruz kaldığı şiddeti konu alan bir tiyatro

Süleymanpaşa 10.03.2020 13:31:00 0
Kadına şiddeti tiyatro oyunuyla anlattılar

Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği tarafından düzenlenen Kadınlar Günü programı Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile eşi Gülseren Albayrak’ın yanı sıra Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya ve Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunları ve Tekirdağlı kadınlar katılım sağladı.

“KADIN CİNAYETLERİYLE İLGİLİ BİLGİLER VERİLDİ”

Kadınlar Günü programı kapsamında dernek üyelerinin oynadığı ve kadınların maruz kaldığı şiddeti konu alan tiyatro oyunu sahnelendi. Gerçek tiyatrocuları aratmayan dernek üyeleri seyirciler tarafından takdirle karşılandı. Duygusal anların da yaşandığı gecede şiirler de okundu. Geceye katılım sağlayan Kadın Cinayetlerini Önleme Platformu Başkanı Mine Engin Tekay, salondakilere Türkiye ve Tekirdağ'da işlenen kadın cinayetleriyle ilgili bilgiler verilecek bu konuya dikkat çekildi.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10