Balık pazarında satışlar durgun

Kış aylarının vazgeçilmezi arasında yer alan balık, sofralara girmiyor. Fiyatların ve satışların geçen yıla göre düşük olduğunu dile getiren esnaf, satışların durgunluğundan dert yanıyor

Çerkezköy 11.03.2020 14:18:00 0
Balık pazarında satışlar durgun

Çerkezköylü balıkçılardan Karadeniz Balıkçılık sahibi Cenk Diş konu ile ilgili şunları söyledi. Diş, “Bu yıl balık sezonun kapanmasına bir ay kaldı. Bu sezon hava koşullarının balıkçılar için iyi gitmemesi nedeniyle tezgahlarımız da bol balık çeşidi yer almadı. Çoğu zaman az balık çıkması nedeniyle fiyatlarda yükseldi. Arada bollaştı ve bollaştığında da düşme yaşandı. Genellikle her zaman olduğu gibi az da olsa bu sezon en çok hamsi diğer balık çeşitlerine göre bol çıktı ama yeterli oldu mu olmadı. Dolayısıyla bu sezon balık fiyatları altın fiyatları gibi inişli çıkışlı bir süreç yaşadı. Az balık çeşidi olduğundan dolayı fiyatlar yine normal fiyatlarda. Ancak önceki yıla göre bu yıl vatandaşların balığa olan talepleri az olması nedeniyle işlerimiz çoğu zaman durgun seyrediyor. Özellikle Çerkezköylü balıkçılar olarak  Kapalı Pazar yerinde kurulan Perşembe ve Pazar günleri  büyük halk pazarı nedeniyle iki gün satışlarımız iyi oluyor  diğer günler fazla bir satış olmuyor oysa kapalı Pazar yerinin arka bölümünde Küçük Sanayi Sitesine bakan bölümündeki balıkçılar çarşısında haftanın her günü  halkımızın taze  balık ihtiyacını karşılamak için sabah saat 09.00 akşam saat 21.30’a  işyerlerimiz açık.”dedi.

BALIK SEZONU KAPANMADAN HALKIMIZ TAZE BALIK YEMELİ

Yaşar Balıkçılık Satış Temsilcisi Dursun Akkurt ise, “Sezon başında bu yıl bol balık çıkacağını umut ediyor ve halkımıza bol ve ucuz balık yedireceğimizi düşünüyorduk. Ancak  hava koşulları bu sezon balık için iyi gitmedi. Buna paralel olarak denizlerden çeşitli balıklar çıkmadı. Hal böyle olunca da evdeki hesap çarşıya,çarşıdaki hesap eve uymadı. Perşembe ve Pazar günlerinin haricinde balık satışlarımız yok denecek kadar az oluyor. Bu yıl balığın az çıkması işlerimizde durgunluk yarattı. Az balık çeşidi çıkınca da fiyatlar çoğu zaman yükseliş gösterdi. Beyaz ete baktığımızda balık fiyatları yine en ekonomik fiyatlarla  satışı yapılıyor.Balık sezonunda en azından herkes az da olsa balık yemeli balık bir yerde sağlıktır.15 Nisan’da son bulacak olan balık sezonu kapanmadan halkımızın  taze balık yemesini öneriyorum” diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10