"Dumansız Hava Sahası" denetimleri aralıksız sürüyor

Dumansız Hava Sahası uygulama denetimleri son hızla devam ediyor. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Tütün ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Dairesi Başkanlığı tarafından, 2018-2023 T

Tekirdağ 11.03.2020 17:04:00 0

Çerkezköy’de bugün 15.00-16.30 saatleri arası yapılan Dumansız Hava Sahası uygulama denetimi Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Çerkezköy İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa Altay ve sağlık personelleri tarafından yapıldı.10 işyerine ani baskınla yapılan Dumansız Hava Sahası Uygulaması denetiminde işyerleri temiz çıktı. Denetimlerde ceza alan işletme olmadı.

 

 

"TÜTÜNLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ YOL ALDIK"

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, kapalı alanlarda sigara yasağının uygulanmaya başlandığı 19 Temmuz 2009’dan bu yana, ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de önemli çalışmalar hayata geçirildiğini belirtti. “Dumansız Hava Sahası” uygulamaları ile tütünle mücadelede önemli mesafe alındığını kaydeden Kaymakam Abban, “Bu kapsamda il genelinde, il merkezinde Vali Yardımcısı Ahmet Narinoğlu’nun katılımıyla bugün eş zamanlı denetimler gerçekleştirilirken İlçe merkezlerinde ise Kaymakamlar başkanlığında ilçe Sağlık Müdürü, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Tarım ve Orman Müdürü, Belediye Başkan Yardımcısı ve denetim ekipleri ile beraber eş zamanlı Dumansız Hava Sahası denetimleri yapıldı.” dedi.

“SIK ARALIKLARLA YAPILACAK”

Dumansız Hava Sahası denetimleri ile vatandaşları tütün ürünleri kullanımının zararları konusunda bilgilendirdiklerini akataran Kaymakam Abban, “Amacımız sigara kullanan vatandaşlarımızı sigarayı bırakması için teşvik etmek, tütün dumanın pasif etkilerini önlemek, çocuk ve gençleri tütün ürünleri kullanımından korumaktır. Bu nedenle ilçe merkezimizde de halkımızın yoğun olarak kullandığı alışveriş merkezleri, cafe, kafeterya, restaurant, kahvehane ve toplu taşıma araçlarında Dumansız Hava Sahası denetimleri gerçekleştirildi. Tütünle mücadelede mevzuat değişiklikleri, dumansız hava sahasının genişletilmesi, sigara içilmesi yasak kapalı alanlara yönelik denetimlerimiz devam edecek ve bundan böylede sık aralıklarla yapılacak” şeklinde konuştu.

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10