57. Alay Yürüyüş Komitesi Çerkezköy'den uğurlandı

Çanakkale Savaşı'nın mihenk taşlarından biri olan 57. Alay'ın temsili yürüyüşü bu yıl 10'uncu kez yapılıyor. 13 Mart Cuma günü Tekirdağ Valiliği önünden başlayacak ve 57. Ala

Çerkezköy 11.03.2020 17:26:00 0
57. Alay Yürüyüş Komitesi Çerkezköy

Tekirdağ Valiliği önünden başlayacak ve Çanakkale Şehitliği’nde son bulacak 57. Alay Yürüyüşü için Çerkezköy Vatan Sana Vatan Size Minnettar Anıtı önünde dün saat 14.00’de uğurlama töreni düzenlendi. Uğurlama törenine, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Baro Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya,  İlçe Jandarma Komutanı Volkan Torun, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çerkezköy Merkez Komutanı Albay Erdoğan Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve şube müdürleri, 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, 57. Alay Çerkezköy Yürüyüş Komite Başkanı Zafer Avcılar, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, Komite üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY’U ANDI

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan 57. Alay Yürüyüş Komitesi uğurlama töreni protokol konuşmaları ile devam etti. Programda konuşan 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz sözlerine Çanakkale Zaferi’ni destanlaştıran şair Mehmet Akif Ersoy’u anarak başladı. On yıldır “Çanakkale Tekirdağ’dan başlar diyerek yollara düştük diyen Hikmet Yılmaz, her yıl bu yürüyüşü gerçekleştirmek için kendilerine destek olan protokol üyeleri başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

 

 

“ANKARA’DAN ÖNEMLİ BİR HABER GELDİ”

 

57. Alay Yürüyüş Komitesi olarak geçen bu 10 yılı gelen destekler ile aştıklarını kaydeden Hikmet Selim Yılmaz, bu yıl yürüyüşe yeni aktiviteler de ekleyerek başlattıklarını ve ardından önemli bir haber aldıklarını söyledi. Hikmet Yılmaz bu önemli haberi ise “Bu arada Ankara’dan çok önemli bir haber geldi. Dediler ki ‘Anıtkabir’deki Sancağımızı 57. Alay Yürüyüşçülerimize temsil edeceğiz.’ O sancak 15 Mart günü yola çıkacak, 17 Mart akşam üstü 18.30’da Çardak İskelesi’nden Gelibolu İskelesi’ne gelip, Atamızın yadigarı olan Sancağımızı bizim ellerimize teslim edecekler” ifadeleri ile açıkladı. Yılmaz, 1915 anısını anlatarak konuşmasını bitirdi.

 

BU TOPRAKLAR İÇİN ŞEHİT DÜŞENLERİ ANDI

 

Programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çanakkale Destanı’nın ardından 100 yılı aşkın zamanın geçti. Bu toprakların kuruluşunun mimari olan Çanakkale’yi her an hatırlamak ve hatırlatmak üzere, bugün de Çanakkale’nin en önemli parçalarından biri olan ve gelenek haline gelen 57. Alayı Çerkezköy’den uğurlama merasimlerinden birini yeniden yaşıyoruz. 18 Mart Şehitler Haftası’nda bu topraklar için şehit olan başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakların birliği, beraberliği için mücadele etmiş, bugünlere kadar getirmiş, şehitlik mertebesine ulaşmış tüm vatan evlatlarına Allah’tan rahmet diliyorum"dedi.

 

 

"BAŞARILAR DİLİYORUM"

 

Birlik, beraberlik ve kardeşliği böylesine anlamlı günlerde pekiştirmeyi ve bir arada olmayı önemsediklerini vurgulayan Başkan Akay, “Çanakkale’nin en önemli destanlarından biri olan 57. Alay’ın canlandırılmasında bugüne kadar katkı sağlayan Hikmet Beye ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu canlandırmada Çerkezköy’den ve tüm ilçelerimizden katkı koyacak arkadaşlarıma bu çıktıkları yolda başarılar diliyorum. Amacımız, hedefimiz bu birlikteliği, beraberliği, tarihimizden aldığımız gücü ve kardeşliğimizi ortaya koymak. Bizim belki de gelecek nesillere aktarmamız gereken en önemli miras tarihten aldığımız güçle bir araya geldiğimiz zaman birliğimizi ve beraberliğimizi korumaktır" diye konuştu.

 

 “HEP BERABER MÜCADELE EDECEĞİZ”

 

Ayrışmaları, ayrıştırmaları bir kenara bırakmak gerektiğinin altını çizen Başkan Akay, “Bu toplumun geleceği için şehitlerimizden aldığımız bu güçle, geleceğe kararlılıkla bakmak gibi bir sorumluluğumuz olduğuna inanıyorum. Ben bu önemli gün ve haftada tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 57. Alay Yürüyüşü’ndeki arkadaşlarımıza Allah güç ve kuvvet versin. Çanakkale Ruhu’nu, birlik, beraberlik ruhunu, kardeşlik ruhunu bu toplumun iliklerine kadar işlemiş bu ruhu daha da arttırmak için hep beraber mücadele edeceğiz.” ifadeleri ile konuşmasını bitirdi.

 

“SAYGI VE MİNNETLE YAD EDİYORUM”

 

Çerkezköy 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı M. Zafer Avcılar ise “Çerkezköy’de beraber büyüyüp geliştik. Sayın protokol üyelerimizle son 5-6 yıldır 57. Alay Yürüyüşü dolayısıyla burada bir araya geliyoruz. Çanakkale’ye taşıdığımız ruhun feyzini inanın sizlerden alıyoruz. Aziz şehitlerimizin hatıralarını saygı ve minnetle yad ediyorum” dedi.

 

 “ARANIZA BAYANLARIN KATILMASI MEMNUN ETTİ”

 

57. Alay'ın Çanakkale Savaşları’nda büyük kahramanlık göstererek adeta destanlaştığını ve geriye dönen kimse olmadığını vurgulayan Kaymakam Abban, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk onlara hitaben ‘Size taaruz etmeyi değil ölmeyi emrediyorum’ sözleriyle o günün en anlamlı emrini vermiştir. 57. Alay Ruhu’nu gelecek nesillere aktarmak ve 57. Alayı minnet ve şükranla anmak hepimiz için bir vatan borcudur. İki yıl önce yapılan törende demiştim ki ‘Neden aranızda bayan yok?’ Bugün bakıyorum bayanlar da var. Çok memnun oldum. Tekrar gönüllü olarak yürüyen arkadaşlarımı tebrik ediyorum ve kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

 

PLAKET VE BAYRAK TESLİMİ YAPILDI

 

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Çerkezköy 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı M. Zafer Avcılar tarafından Kaymakam A. Selami Abban’a, Tarihi 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz tarafından Belediye Başkanı Vahap Akay’a, Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol tarafından ise 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli adına Merkez Komutanı P. Albay Erdoğan Keskin’e plaket takdim edildi. Teşekkür plaketi takdiminin ardından Çanakkale Şehitliği’ne götürülmek üzere Gaziler tarafından Yürüyüş Komitesi’nde de yer alan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan’a Türk Bayrağı teslim edildi.

 

ÇERKEZKÖY'DEN UĞURLANDILAR

 

13 Mart Cuma günü Tekirdağ Valiliği önünden başlayacak ve 57. Alay’ın şehit olduğu Çanakkale’de sona erecek olan Geleneksel 57. Alay Yürüyüşü’ne Çerkezköy’den M. Zafer Avcılar, Hasan Hüseyin Yarlıgan, Prof. Dr. Hacı Duran, Burak Candaş, Tuğrul Selimoğlu, Salim Korkmaz ve Tuncay Üstünol katılıyor.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10