Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy Kapaklı'da anıldı

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü Kapaklı Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Kapaklı 12.03.2020 18:28:00 0
Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy Kapaklı

"RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM"


Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü dolayısıyla bir anma programı gerçekleştirildi. Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programına katılım yoğun oldu. 1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Danışmaz ’12 Mart 1921 yılında merhum Şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşımız, Türkiye Büyük Millet Meclisinde milli marşımız olarak kabul edilmiştir. Bugün 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünün 99. Yılında Mehmet Akif Ersoy’u anmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Üstad Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımızda Kurtuluş Savaşı’nın ruhunu ve bağımsızlık aşkını çok güzel bir şekilde ifade etmiştir. Şairimizin dediği gibi; Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım. 12 Mart İstiklla Marşımızın kabulünün 99. Yıldönümü vesilesiyle bizlere bu güzel vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve son olarak Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum. Şehitlerimizin ruhları şad olsun.’’

 

 

HAYATI ANLATILDI

 

Danışmaz’ın sözlerinin ardından Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan kısa bir sinevizyon gösterimi yapılırken, ardından ise Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşımızı yazma aşaması canlandırılan bir tiyatro gösterisi büyük beğeni ile izlendi. Programda İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Alperen Tekten ‘İstiklal Marşını Dinlerken’ isimli şiiri okurken, ardından ise Gazi İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencisi Yavuz Selim Karayel İstiklal marşının on kıtasını coşkuyla okudu. İmam Hatip Ortaokulu Müzik Öğretmeni Özlem Kızıltaş yönetiminde hazırlanan okul korosunun seslendirdiği türküler salonu duygulandırırken, program  Kapaklı’da düzenlenen ‘İstiklal Marşını Güzel Okuma’ yarışmasında birinci olan öğrencilere protokol mensupları tarafından ödüller takdim edildi.

 

 

"EZAN DİNMEYECEK, BAYRAK İNMEYECEK, BU ÜLKE BÖLÜNMEYECEK"

 

Ödül töreninde konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin " Böyle güzel bir etkinlikte aranızda olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Dünyada tüm milletlerin milli marşları vardır. Ancak bir tek Türkiye Cumhuriyeti'nin İstiklal Marşı var. Her kıtası ayrı anlam ifade eden, her kıtası muhteşem, her kıtası tüylerimizi diken diken eden bir marşımız var. Bu marş Türk milletinin bütün milli değerlerini içinde barındıran bir marş. Bayrağını, ezanını, vatanını, özgürlüğünü konu almış, şehidine atıfta bulunmuş bir İstiklal Marşımız var. Milli şairimiz 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın' diyerek aslında o günlerde yaşanan zorluklara atıfta bulunmuştu. O gayet iyi biliyor ki bu millet bir daha İstiklal Marşı yazdırmaz. Bilakis bu millete İstiklal Marşı yazdırtmak isteyenlere de  çok güzel bir ders vermiş. İstiklal Marşı'nı okuyanlar aslında bu milletin değerlerine göz dikilmeyeceğini gayet iyi biliyorlar. Gençlerimize güveniyoruz ve biliyoruz ki bu devlet, bu millet sizlerle beraber devam edecek. Ezan dinmeyecek, bayrak inmeyecek ve bu ülke bölünmeyecek."dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10