Türk Sağlık Sen'den mobbing iddiası!

Hastanesinde bazı sendika üyelerine hastane yönetimi tarafından mobing uygulandığı ve baskı yapıldığını iddia ederek basın açıklaması gerçekleştirdi. Kapaklı Devlet Hastanesi'nde sendika t

Kapaklı 13.03.2020 16:59:00 0
Türk Sağlık Sen

Türk Sağlık Sen Tekirdağ Şube Başkanı Yalçın Gür dün saat 12:30’da sendika üyeleri ile birlikte Kapaklı Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaparken, basın açıklamasına MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı da destekte bulundu.

 

"ÖTEKİLEŞTİRME YAPMALARINI GÖRMEK ÇOK SIKINTILIDIR"

 

Türkiye’nin terörle verdiği çetin mücadelede, iç ve dış güçlerin ülkemizi bölmeye yönelik gayretleri karşısında özellikle siyasi kurumlar tarafından milli birlik ve beraberliğin sıkça vurgulandığını ifade eden Türk Sağlık Sen Tekirdağ Şube Başkanı Yalçın Gür "  Bu vurguda kimsenin ayrımcılık yapmaması, özellikle kamuda bu tür ayrımcılık yapanların iyi niyetli olmadığı, hatta kripto olarak bile değerlendirileceği ifade edilmiştir. Türkiye sevdasını, emeğini ortaya koyan bir sivil toplum örgütünün mensupları olarak bizler, bu anlayışa dikkat ettik ve zedelenmemesi adına gayret gösterdik. Biz böylesine hassas davranırken, ne yazık ki bazı idarecilerin hala yandaş sendikacılık sevdasına tutulmalarını, ayrım ve ötekileştirme yapmalarını görmek çok sıkıntılıdır” dedi.

 

"GEREĞİ YAPILMALIDIR"

 

Gür " Kapaklı Devlet Hastanesinde sendika temsilcilerimize ve sendika üyelerine mobbing uygulanıyor ve sistematik olarak baskı yapılıyor. Adaletin terazisini ortadan kaldıran, personel arasında ayrımcılıkta sınırların zorlandığı ve alenen sendikamıza düşmanca bir tavır sergileyen bu şahıslarla ilgili gereği yapılmalıdır. Hastane idarecileri temsilci arkadaşımıza düzmece soruşturmalar açmakta ve cezalar vererek bezdirme politikası izlemektedir. Verilen cezaya itiraz edip Valilik İl Disiplin Kurulu’na taşıdık ve cezayı iptal ettirdik. Bunu kabullenemeyen idarecileri yasal olmadığını bile bile temsilcimize geçici görevlendirme çıkarttı. Onun gereğini de yaptık, yakında görecekler. Devlet tarafından kendilerine verilen idareci koltukları, halka kaliteli hizmet vermeleri, adaletli olmaları  ve çalışanlar arasında sendikal ayrımcılık yapmamaları için verilmiştir. Eğer niyetleri sendikacılık yapmaksa idareci kimliklerini bırakıp sendikacı olarak karşımıza çıksınlar” dedi.

 

"EN YÜKSEK MERCİLERE KADAR İLETECEĞİZ"

 

Sendikal rekabeti her zaman savunduklarını, ama ayrımcılık ve ayrıcalık gibi kamu çalışma düzeni ve huzurunu bozan uygulamalara asla müsamaha göstermeyeceklerini kaydeden Gür"  Hiç kimse idarecilikle sendikacılığı karıştırmasın ve makamını kullanarak bu işlere bulaşmasın. Bu kişiler hakkında Ankara da dahil olmak üzere ilgili yerlere gerekli müracaatlar yapılacaktır. Bu işi yapanları devletin en yüksek mercilerine kadar ileteceğiz” açıklamasında bulundu.

 

"KAMU SENDİKALARININ YANINDA OLACAĞIZ"

 

Basın açıklamasının ardından konuşan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün "Tüm kamu sendikalarının hepsinin arkasında duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bugün Türk Sağlık Sendikası’nın arkasındayız, yarın Türk Eğitim Sendikası’nın da arkasında oluruz. Sadece bu Türk Sağlık Sen ve Kamu Sen ile de alakalı değildir. Sendikalı ya da diğer sendikalarda da ezilmiş herkesin arkasında duracağımızın teminatı Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığıdır. Liyakatsiz kişilerin kadroya gelerek yeri geldiği zaman bu ülkede ihtilal yapmaya kalktıklarını gördük. Onun için kadrolara liyakatli kişilerin gelmesi gerekiyor. Liyakatli kim varsa onun arkasında duracağımızın teminatıyız” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10