Protokolden kan bağışına tam destek

Çerkezköy Kaymakamlığı, Çerkezköy Belediyesi ve Türk Kızılay'ı Çerkezköy Şubesi koordinasyonunda üç günlük kan bağış kampanyası dün Çerkezköy'de start aldı. Pazar gÃ

Çerkezköy 13.03.2020 17:01:00 0
Protokolden kan bağışına tam destek

Dün sabah başlayan kampanya çerçevesinde protokol üyeleri kan toplama çadırını saat 16.30'da ziyaret etti. Ziyarete Çerkezköy Kaymakamı Atila Selami Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay, 26. Dönem Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çorlu Belediye İş Sendikası Şube Başkanı İbrahim Özçelik, Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

ÇERKEZKÖY’DE GÜNLÜK 140 ÜNİTE KAN TOPLANIYOR

 

Kan Bağışı kampanyası hakkında bilgi veren Çorlu Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Dr. Sebahat Yüksel Büyükkaya; “Gönüllülerimiz sayesinde ilçelerimizde kan bağışı kampanyası gerçekleştiriyoruz.

Düzenli bağışçılarımız var ama hedefimiz bu sayıyı daha fazla arttırmaktır. Her hafta Çerkezköy’de kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Başka bölgelerde günlük 60-70 ünite kan toplarken Çerkezköy’de ortalama günlük 140 ünite kan topluyoruz. Bu konuda Çerkezköy halkımız çok duyarlı. Kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Kan bağışı yapacak kişilerin çeşitli testlerden geçirildiğini kaydeden Büyükkaya, yapılan testler sonucunda herhangi bir sıkıntısı olmayan gönüllülerden kan toplandığını ifade etti.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Kan bağışı çadırını protokol üyeleriyle birlikte ziyaret eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban " Kan bağışında bulunmak bir hayat kurtarmakla eş değer olup; hiç tanımadığımız insanlara Kan bağışı yaparak derman olabiliriz,. Kan bağışı kampanyamız hafta sonuna kadar devam edecek. Kampanyaya destek veren gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımızı da hafta sonuna kadar devam edecek kampanyada kan vermeye davet ediyorum" dedi.

 

 

TÜRK METAL ÜYELERİ DE KAN VERDİ

 

BSH, Kale Kilit, Hüppe çalışanlarından oluşan Türk Metal Sendikası üyesi yaklaşık 80 kişi kan bağışı kampanyasına destekte bulundu. Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak burada yaptığı açıklamada "Türk Metal Sendikası olarak çalışan üyelerimizle birlikte kan bağışına destekte bulunmak istedik. Sendika olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerinde her zaman yer almaya çalışıyoruz. Bizim 15 dakikamız vatandaşımıza merhem olur, hayat kurtarır. Bizim farkındalığımız devam edecek. Bundan sonra da arkadaşlarımızla düzenli olarak kan vereceğiz. Sosyal medya hesabından da paylaşımlarda bulunarak üyelerimize ulaşmaya çalıştık. Çalışan üyelerimiz de hafta sonunda çadıra gelerek kan bağışında bulunacaklar. Bizleri davet eden Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca’ya ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz. Bizler de üzerimize düşen görev ve sorumluluğu yerine getireceğiz" diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10