Yüceer sağlık çalışanlarının gününü kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında sağlık çalışanlarının bu özel günlerini kutlarken sağlıkta şiddet

Tekirdağ 14.03.2020 08:55:00 0
Yüceer sağlık çalışanlarının gününü kutladı

Sağlık çalışanları için asıl olanın yaşam olduğunu ifade ederek mesajına başlayan Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer mesajında “Biz sağlık çalışanları için aslolan yaşamdır, yaşatmaktır. Bu nedenle salgınlar, savaşlar, afet gibi olağanüstü şartlarda bile hiç durmadan çalışırlar. Son günlerde dünya çapında yaşanan Koronavirüs (COVID-19) salgınında da sağlık çalışanları büyük bir özveriyle görevlerinin başındalar.” ifadelerine yer verdi.

 

“SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI BEKLETİLİYOR”

 

 Bu önemli görevde sağlık çalışanlarının fedakarlıklar yaptığını ve yıprandığını vurgulayan Candan Yüceer, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet in hız kesmeden devam ettiğine dikkat çekti.   Sağlıkta şiddetin önlenmesi için Sağlık meslek örgütlerinin bir yasa teklifi hazırladıklarını ve meclisten geçmediğini hatırlatan Candan Yüceer sözlerine “Sağlık meslek örgütlerinin hazırladığı “Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasa Teklifi”  iktidar tarafından TBMM’de bekletiliyor.” diyerek devam etti.

 

“3600 EK GÖSTERGE TALEPLERİ KARŞILANMIYOR”

 

Mesajında sağlıkçıların iş yükünün sürekli olarak arttığına da değinen Yüceer, ücretlerin ise hayat pahalılığı karşısında giderek eridiğini kaydetti. “Tüm sağlık çalışanları için ayrımsız 3600 ek gösterge talepleri karşılanmıyor.” ifadelerini kullanan Yüceer, performansa dayalı ek ödeme sistemiyle sağlıkçıların mesai dışı çalışmaya zorlandığını, döner sermaye ve diğer ek ödemelerin de emekli aylıklarına yansıtılmadığını bir kez daha gündeme getirdi.

 

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MAĞDURİYETİ GİDERİLMİYOR”

 

Yüceer mesajına, “Başta Şehir Hastaneleri olmak üzere, birçok sağlık kurumunda sağlıkçılara iş güvencesinden yoksun, esnek ve kuralsız çalışma koşulları dayatılıyor. Bu koşullarda, kendisi sağlığından olma pahasına görev yapan tüm sağlık çalışanlarına ayrımsız fiili hizmet süresi zammı (yıpranma payı) bile çok görülüyor. OHAL KHK’larıyla gerekçesiz şekilde ihraç edilen sağlık çalışanlarının mağduriyeti giderilmiyor.” diyerek devam etti.

 

TALEPLERİNİN KARŞILANDIĞI BİR TÜRKİYE DİLİYORUM”

 

Tüm bunlara rağmen özveriyle çalışan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladığını kaydeden Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Bu onurlu görevi yerine getiren değerli meslektaşlarımın ve tüm sağlık çalışanlarının haklı taleplerinin karşılandığı bir Türkiye diliyorum.” sözleriyle mesajını bitirdi.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10