Şahin: Siber saldırıya maruz kalan 5. ülke konumundayız

NKÜ ev sahipliğinde 12-15 Mart tarikleri arasında gerçekleşen "Cyber Anadolu Siber Güvenlik Eğitim Programı"nda konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin,  siber güvenlik konusunun Ã

Tekirdağ 14.03.2020 14:16:00 0
Şahin: Siber saldırıya maruz kalan 5. ülke konumundayız

Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle Namık Kemal Üniversitesi(NKÜ) ev sahipliğinde ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi organizasyonu ile 12-15 Mart tarihlerinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kuluçka Merkezi’nde, “Cyber Anadolu Siber Güvenlik Eğitim Programı” gerçekleştirildi. Programa Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in yanı sıra kamu kurumlarının bilgi işlem personeli, özel sektörde yazılım üzerine faaliyet gösteren kişiler ile bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyan üniversite öğrencileri katıldı.

“5.ÜLKE KONUMUNDAYIZ”

Programdan önce katılımcılarla bir araya gelen Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, siber güvenliğin ülkemizde ve dünyada sahip olduğu öneme değinerek kısa bir konuşma yaptı.    Teknolojinin gelişmesi ile birlikte siber saldırıların da gündeme geldiğini kaydeden Mahmut Şahin, siber güvenlik konusunun ülkemizde ve dünyada kritik bir önem taşıdığını söyledi. Ülkemizin siber saldırılar konusunda büyük tehdit altında olduğuna dikkat çeken Mahmut Şahin, dünyada en çok siber saldırıya maruz kalan 5.ülke konumunda olduğumuzu belirtti.

“SİBER GÜVENLİK ALANINDA PERSONEL AÇIĞI VAR”

Bu alanda kendisini yetiştirmiş uzmanlara ihtiyacın çok fazla olduğunun altını çizen Mahmut Şahin sözlerine “Kamu kurumlarının dikkatle eğildiği konulardan bir tanesi de siber güvenlik alanında yetişmiş personel açığının bir an evvel kapatılması. Burada düzenlenen programda bu amaca hizmet ediyor. Yani, kamu kurumlarının temsilcileri olarak bizim sizlerden isteğimiz eğer siber güvenlik alanına ilgi duyuyorsanız bunun üzerine eğilmeniz ve kendinizi yetiştirmeniz. Bu programda sizin için büyük bir fırsat. Sonrası zaten malum. Piyasada aranılan kişi olmuş oluyorsunuz.” şeklinde devam etti.

“YENİ YETENEKLER KEŞFEDİLECEK”

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim programı sonrası kamu ve özel sektör personeli ile siber güvenlik konusuna ilgili ve yetenekli genç girişimci öğrencilerin Ankara’da düzenlenecek yarışmada yer almasını temenni eden Mahmut Şahin, bu yarışma ile yeni yeteneklerin keşfedileceğini dile getirdi. “Bu sebeple burada verilecek eğitimi önemsiyoruz.” Diyen Mahmut Şahin konuşmasına “Türkiye'nin dört bir yanındaki siber güvenlik ilgililerini yarıştıracak ve yeni yetenekleri keşfetmeyi amaçlayan ’Ciber Anadolu Siber Güvenlik CTF(Capture The Flag-Bayrağı Yakala)’ etkinliğinde yarışmaya katılacak arkadaşlara şimdiden başarılar diliyor ve verimli bir eğitim geçirmelerini temenni ediyorum’’ifadeleri ile son verdi.

İLK 4 KİŞİ HAZİRAN’DA Kİ FİNALE KATILACAK

Eğitim programı 4 gün sürdü ve bu süre boyunca 25 kişiden oluşan gruba "Web Uygulama Güvenliği-Temel Ağ Güvenliği-Machine Hacking ve Siber Tehdit İstihbaratı" eğitimleri verildi. Eğitimlerin ardından yapılacak olan CTF yarışmasında başarılı olan ilk 4 kişi, Haziran ayında gerçekleşecek CTF finalinde şehrinin takımında yer almaya ve diğer illerin takımlarıyla yarışmaya hak kazanacak. Yarışma sonunda kazanan takımlara çeşitli ödüller verilecek.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10