Aygun: Buğday anahtar yiyecek

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de görülen salgın hastalık korona virüs hakkında yaptığı açıklamada gıda güvenliğinin önemine dikk

Tekirdağ 16.03.2020 13:36:00 0
Aygun: Buğday anahtar yiyecek

TBMM’de korona virüs salgını ile ilgili konuşma yapan Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, okullarda ve kamu kuruluşlarında alınması gereken önlemlerin yanında önemli bir konunun da gıda güvenliği konusu olduğuna dikkat çekti. Bir salgın anında, karantina durumunda stokların önem kazandığını vurgulayan Milletvekili İlhami Özcan Aygun, gıda güvenliğinin ne kadar önemli olduğunun dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını ile bir kez daha görüldüğünü ifade etti.

 

“GIDA GÜVENLİĞİ AÇISINDAN DERS OLMALIDIR”

 

Özellikle salgın ve kıtlık durumunda buğdayın anahtar yiyecek olduğunun altını çizen Aygun, Türkiye’de 19 milyon ton buğday üretimi olduğunu ifade ederek bu miktarın yeterli olmadığına dikkat çekti. Aygun TBMM’de ki konuşmasına “2018 yılında 5,8 milyon ton, 2019 yılında 9,8 milyon ton buğday ithal etmişiz. İthalat giderek artıyor. Diyelim ki sınırlar kapandı, ticaret olmadı, o zaman ‘paramız var ki ithalat yapıyoruz’ söylemi hiçbir şey ifade etmez. Ya da ithalat yaptığımız ülkede salgın oldu, o zaman ne olacak? Dünyadaki bu salgın bize gıda güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu göstermesi açısından ders olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10