ÇOSB'den korona virüs önlemleri açıklaması

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (ÇOSB) korona virüs salgınına karşı alınan önlemler hakkında yaptığı açıklamada "İş yerlerine giriş takip cihazlarındaki parm

Çerkezköy 18.03.2020 15:00:00 0
ÇOSB

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (ÇOSB) yetkilileri dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Korona virüsten (Covid-19)  korunmak amacıyla aldığı tedbirler hakkında yazılı açıklama yaptı. Korona virüs salgınına karşı alınan önlemler hakkında yapılan yazılı açıklamada ÇOSB Müdürlüğü ve Çerkezköy İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle korona virüsü hakkında eğitim verildiği belirtildi.

ÇATAL-BIÇAK POŞET İÇİNDE VERİLMEYE BAŞLANDI

Açıklamada “İşyeri olarak Bölge Müdürlüğümüz içerisindeki tüm alanları, belirlenen periyotlarda Sisleme Yönetimi ile dezenfekte ediyoruz. Ortak kullanım alanlarını (Kapı kolları, asansör vb.) sık sık dezenfekte ediyoruz. Tüm çalışanlara yönelik Afiş/Broşürlerle duyurumlar yaptık/yapıyoruz. Tüm lavabolara ellerin nasıl yıkanacağı ile ilgili afişler astık.” ifadelerine yer verildi. Giriş takip cihazlarındaki parmak izi kullanımının da kaldırıldığı belirtilerek tüm lavabolar, ofis ve iş alanlarına el dezenfektanlarının ve kolonyaların konulduğu aktarıldı.

YURTDIŞI GÖREVLERİ GEÇİCİ OLARAK İPTAL EDİLDİ

Yemekhanelerde ise dilim ekmek uygulamasından vazgeçildiği, sadece poşetli ekmek kullanılmaya başlandığının ifade edildiği açıklamada “Çatal-bıçak poşet içinde verilmeye başlandı. Hamur işi tatlılar yerine vitamin değeri yüksek meyve verilmeye başlandı. Sahada çalışanlar özel kıyafet ve maske kullanıyor. Çalışanlarımızın vücut ısısını ölçüyoruz, 37,5 derece üzerinde olanları sağlık kuruluşlarına yönlendiriyoruz. Ofislerde fiziksel teması azaltmak için kapıları açık tutuyoruz. Çalışanlarımızın görevli olarak yurtdışına gönderilmesini geçici olarak iptal ettik.” denildi.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10