Buz: 120 binlik Kapaklı'yı Çerkezköy'den yönetmeye çalışanlara karşıyız

SATİVES Başkanı Erol Buz geçtiğimiz günlerde kendisini eleştiren Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ'a yazılı açıklama ile cevap verdi. Bozdağ'ı yaptığı açıklamal

Çerkezköy 19.03.2020 15:51:00 0
Buz: 120 binlik Kapaklı

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği (SATİVES) Başkanı Erol Buz’un geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bir toplantıda kullandığı “Biz şubeleşmek istemiyoruz. Biz Çerkezköy’ün arka bahçesi olmak istemiyoruz” sözlerine cevap vermiş " Arka bahçe hoş olmayan bir cümle. Ahilik kültüründe böyle bir cümle yok. Kapaklı’da hizmet etmek için esnafın ayağına gelmeye çalışıyoruz. Burada esnaf odası kurulmasından ben gurur duyarım.  Tekirdağ’da kaydı olan arkadaşlarımızı buraya hiçbir masraf olmadan kaydediyoruz. Tüm esnafımız bunu bilmiş olsun." ifadelerini kullanmıştı.

"BÖYLE KONUŞMASI ETİK DEĞİL"

Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği (SATİVES) Başkanı Erol Buz, "Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda SATİVES olarak bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Bu toplantımızda esnaf arkadaşlarımızla bir araya gelerek, Kapaklı’da Esnaf ve Sanatkarlar Odası kurulması ile ilgili istişare yaptık. İstişare toplantımızda, Kapaklı’ya bir şube açılmasının karşısında olduğumuzu anlatmıştık. Öncelikle bu toplantımızdan rahatsız olan bazı kişiler, gündemi kendi tarafına çekmek için karşı bir açıklama yaptı. Tamamen saldırgan bir dille yapılan bu açıklamayı kınıyoruz. Bizler bu yola çıkmadan önce gerekli araştırmaları yaptık ve 5362 sayılı yasayı da iyi biliyoruz. “6-7 emlakçı köşe başı muhabbetlerini bıraksın’’ gibi bir söylemi kabul etmemiz mümkün değil. Ahilik kültüründen bahseden birinin böyle konuşması etik de değil." dedi.

"BİR RANT KAYGIMIZ DA YOK"

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ'ı eleştiren Buz, "Ahilik; Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinde Anadolu’da yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi değişik meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamına iyi ve ahlaklı insanlar kazandıran bir örgütlenmedir. Bizlere ahilik kültürünü örnek gösterenlerin, ahilikle alakaları yok. Ahilik kendi yakınlarına odada maaş verip çalıştırmak mı, almış olduğu kredileri

kullanıp ödememek mi? İnsanlara iftira atmak, insanları suçlamak mı? Kendisi esnaf odasına kaydım olmadığını söylemişti. Hatta esnaf odasının kapısından bile giremeyeceğimi iddia etmişti. Eğer bu açıklamaları yapmadan önce araştırsa Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odasında kaydım olduğunu öğrenebilirdi. Faaliyet belgem mevcuttur. Bizler Kapaklı’da faaliyet yürüten esnaflarız. Kurulacak olan odanın yöneticisi olma peşinde değiliz. Bir rant kaygımız da yok. Aramızda Esnaf Sanatkârlar odasına kayıtlı olan, ticaret odasına kayıtlı olan ve her iki odaya da kayıtlı olmayan arkadaşlarımız var. Önemli olan Kapaklı’ya oda getirip esnaflara kolaylık sağlamaktır. 120 bin nüfusluk Kapaklı’yı hala Çerkezköy’den yönetmeye çalışanlara kesinlikle karşıyız" dedi.

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10