57. Alay yürüyüşü korona virüs nedeniyle noktalandı

Çanakkale ve 57.Alay'ın ruhunu yaşatmak için her yıl Tekirdağ'dan Çanakkale'ye yürüyen 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet selim Yılmaz ülkemizi etkisi altına alan korona vi

Bölgede Gündem 19.03.2020 16:34:00 0
57. Alay yürüyüşü korona virüs nedeniyle noktalandı

“57. Alay Yürüyüşçüleri’nin duyarlılık günü” diyen 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Yılmaz açıklamasında “Çizgilerimizi her zaman kalın çizmiştik. Tarih doğru anlatılacak. Ülke topraklarına sahip çıkılacak. İnsanlığa karşı en üst düzeyde duyarlı olacaktık. Bugün İnsanlığa karşı 57. Alay Yürüyüşçüleri’nin duyarlılık günü. Biz canını çekinmeden ölümden korkmadan mermilerin üstüne can siper hane giden gelenekten geliyoruz. Yürekler yürüyecek, geriye dönmeyeceğimizi yola çıkışımız da söylemiştik.” dedi.

 

“YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ NOKTALAMA KARARI ALDIK”

 

Ülkenin içerisinde bulunduğu şu günlerde insani sorumluluk ve duyarlılık gerektiğini vurgulayan Hikmet Yılmaz açıklamasına “Olayın çok ciddi olduğunu, halkın sağlığının her şeyden önemli olduğunu duyduğumuz anda komitem ile birlikte değerlendirerek 57. Alay yürüyüşümüzü tarihin başladığı yerde Gelibolu’da Bolayır Köyü’nde kabristanları ve çimpe kalemizi ziyaret ederek noktalama kararı almak zaruriyeti doğdu ve her zaman ki gibi gereğini yaptık.” diyerek devam etti.

 

“BAYRAĞIMIZI YERİNE ULAŞTIRAMADIK”

 

“Hiçbir şeyi yarım bırakmadık bırakmayız.” Sözleri ile açıklamasına devam eden Hikmet Yılmaz, “Anıtkabir'den gelen atamızın kokusunu taşıyan bayrağımızı yerine ulaştıramamanın hüznü çok büyük. Bu onurlu bayrağımızı Ankara’dan Gelibolu’muza getiren arkadaşlarımızın hüznü bizlerden daha büyük. Ama söz veriyoruz biz hiçbir şeyi yarım bırakmadık bırakmayız. Gelibolu sizinle her yıl olduğu kucaklaşamadık. Ama halk olarak duyarlılığınıza çok şahit olduk.” İfadeleri ile açıklamasına son verdi.

 

Haber/MELEK ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10