Kozuva: Reel sektöre can suyu olacak

Çankaya Köşkü'nde Çarşamba günü düzenlenen korona virüsü ile Mücadele Eş Güdüm Toplantısı'nın ardından açıklanan 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' paketi hakkında açıkl

Çerkezköy 20.03.2020 17:54:00 0
 Kozuva: Reel sektöre can suyu olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çarşamba günü Ankara’da düzenlenen Korona virüsü ile Mücadele Eş Güdüm Toplantısı'ndan sonra açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi hakkında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (Çerkezköy TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva bir açıklama yaptı. Başkan Süleyman Kozuva açıklamasında kamuoyuyla paylaşılan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinin, ülke ekonomisi için ‘koruyucu maske’ görevi göreceğini dile getirdi.

“BİR CAN SUYU NİTELİĞİ TAŞIYOR”
Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva açıklamasında tedbir paketiyle ilgili “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de korona virüsü nedeniyle karanlık bir koridorun içindedir. Bu durumun karşısında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı iş dünyasının yanında görmek, önümüzü aydınlatmakta ve bizlere moral vermektedir. Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi, reel sektöre bir can suyu niteliği taşıyor” değerlendirmesini yaptı.

“OMUZ OMUZA ÇALIŞMALIYIZ”
Başkan Kozuva “KOBİ'lerin kredi borçlarının ertelenmesi, KGF limitlerinin artırılması, temerrüde düşen firmalara mücbir sebep kaydı düşülmesi, ihracatçının desteklenmesi ve çeşitli sektörlerde KDV ve SGK primlerinin ertelenmesi tedbirinin hem piyasada nakit akışını artıracağına hem de bu tedbirlerle nakit akışı bozulan firmalar üzerindeki olumsuz etkinin azalacağına inanıyoruz. Tüm dünyayı saran bu kriz karşısında devlet, vatandaş, iş dünyası ve finans sektörüyle omuz omuza çalışmalı, bu dörtlü iş birliğini her zamankinden daha güçlü kılmalıyız. İş dünyası olarak üzerimize düşeni yapacağız. Korona virüsünden toplumsal dayanışmayla korunacağımıza ve kurtulacağımıza inanıyoruz” sözlerini kaydetti.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10