Kaplan, Kapaklı'nın sorunlarını TBMM'ye taşıdı

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Kapaklı'da yaşanan hastane, kamu kuruluşları, trafik gibi genel sorunlar hakkında çözüm bulunması amacıyla TBMM Başkanlığı'na soru önergeleri

Tekirdağ 22.03.2020 14:28:00 0
Kaplan, Kapaklı

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergeleri sundu. Kapaklı’daki devlet yatırımları ile ilgili sunulan soru önergelerinde, Kapaklı’nın nüfusunun hızla artan bir ilçe olduğuna dikkat çekildi.

HÜKÜMET KONAĞINI SORDU

Hükümet Konağı ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir önerge veren Kaplan " Kapaklı ilçesi her geçen gün göç almakta ve büyümektedir. Beraberinde muhtelif sorunlarla bu ilçemiz karşı karşıya kalmaktadır. Bu bağlamda yapımına 2016 yılı Haziran ayında başlanılan Kapaklı Kaymakamlığı ve Hükümet Konağı binasının 2018 yılında bitirilmesi planlanmış olmasına rağmen halen maalesef tamamlanmamıştır. Söz konusu bina ne zaman tam anlamıyla bitip faaliyete geçecektir?’’ diye konuştu.

"ÖNLEMLER ALMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a önerge sunan Kaplan, "Kapaklı ilçesi her geçen gün göç almakta ve büyümektedir. Beraberinde muhtelif sorunlarla bu ilçemiz karşı karşıya kalmaktadır. Kapaklı ilçemizin etrafında çok sayıda fabrikalar bulunmaktadır. Bu fabrikalarda çalışan vatandaşlarımız her gün mesai giriş ve çıkışlarında özellikle Yıldızkent Kavşağı'nda trafik ile ilgili büyük sorunlar yaşamaktadır. Söz konusu kavşakta oluşan yoğunluğun giderilmesi ile ilgili önlemler almayı düşünüyor musunuz?’’

‘’UZMAN DOKTOR SAYISINI ARTTIRMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?’’

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan son önergesinde ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Kapaklı’daki hastane sorununu sordu. Mevcut devlet hastanesinin yetersiz olduğunu kaydeden Kaplan, ‘’Kapaklı ilçesi her geçen gün göç almakta ve büyümektedir. Beraberinde muhtelif sorunlarla bu ilçemiz karşı karşıya kalmaktadır. Kapaklı Devlet Hastanesi'nin yatak sayısının yetersiz olduğu görülmekte olup, bu sayıyı arttırmayı düşünüyor musunuz? Yine hastanemizde bulunan uzman doktor sayısının arttırılması ile ilgili çalışmanız var mıdır? Tıbbi malzeme eksikliğinin giderilmesi ile ilgili ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz?’’ dedi.

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10