Süleymanpaşa bahara hazırlanıyor

Baharın gelmesiyle birlikte Süleymanpaşa'da yeşil alanlarda çiçeklendirme çalışmaları başladı. Süleymanpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, Tarımsal Biyotek

Süleymanpaşa 22.03.2020 14:44:00 0
Süleymanpaşa bahara hazırlanıyor

Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, ilçedeki refüj, yeşil alanlar, park ve mesire alanlarında baharın gelmesiyle çalışmalarını arttırdı. Belediyenin sorumluluk alanında bulunan kaldırım kenarlarındaki yabani otların temizlenmesi çalışmasına da başlayan ekipler refüjlerde de çapa çalışması yaparak çiçek ekimi gerçekleştirdi.

YABANİ OTLARA KARŞI İLAÇLAMA YAPILDI

Süleymanpaşa Belediyesi ile Namık Kemal Üniversitesi arasında yapılan anlaşma kapsamında Ziraat Fakültesi tarafından Naip’de kurulan Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Merkezi’nde klonlanan 5 bin tohum da Süleymanpaşa Belediyesi’ne teslim edilirken yetkililer, tohumların çiçeğe dönmeye başlayıp toprakla buluşmaya hazır olduğunu belirtti. Çiçek ekimlerinin yanı sıra yabani otlara karşı ilaçlama çalışmasında da bulunan Fen İşleri Müdürlüğü Park Bahçeler Birimi misina çalışması ile de yabani otlarını kesimlerini gerçekleştirerek şehri arındırdı.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10