Nikah işlemlerinde yeni düzenleme

Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklama koronavirüsü salgını ile mücadele kapsamında nikah işlemlerine yeni düzenlemeler getirildiği duyuruldu. Belediye Başkanı Mustafa Çetin getirile

Kapaklı 23.03.2020 14:51:00 0
Nikah işlemlerinde yeni düzenleme

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge doğrultusunda koronavirüsü (Covid-19) salgın hastalığına karşı alınan tedbirler kapsamında nikah törenlerine bir dizi yeni düzenleme getirildi. Koronavirüsü salgınına karşı ‘Her şey sağlığımız için’ sloganıyla tedbirlerini artıran ve çalışmalarını en üst seviyeye çıkaran Kapaklı Belediyesi de bu kapsamda kalabalık ortamlardan kaçınılması amacıyla nikah işlemlerinde katılımcı sınırlaması getirdi.

YABANCI UYRUKLULARIN NİKAH İŞLEMLERİ DURDURULDU

Belediye Başkanı Mustafa Çetin, nikah işlemlerine getirilen yeni düzenleme ile ilgili "Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan COVID-19 önlemleri ve 16 Mart tarihli İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge doğrultusunda; nikahlar törensiz ve iki şahit eşliğinde kıyılacak. Nikah kıyma işlemi sadece Belediyemiz Nikah Salonu'nda gerçekleştirilecektir. Vatandaşlarımız mevcutta bulunan müracaatlarını belediyemizin evlenme birimine başvurarak iptal edebilir veya erteleyebilir. Yabancı uyruklu vatandaşların ise nikah müracaatları geçici bir süre kabul edilmeyecektir." açıklamasını yaptı.

Haber/ Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10