Yaryıkan: "Milletimiz bu tür algı ve oyunlara gelmez"

Diyanet-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Adem Yaryıkan, sosyal medya üzerinden din görevlileri hakkında yapılan paylaşımlar hakkında açıklama yaparak "Sosyal medyadan bizlere taş atanlara sesleniyorum, kurumlar

Tekirdağ 23.03.2020 14:54:00 0
Yaryıkan:

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Tekirdağ Şube Başkanı Adem Yaryıkan, Koronavirüsü salgınına karşı ülkemiz genelinde bir mücadele yürütüldüğüne dikkat çekerek son günlerde sosyal medyada din görevlileri ile sağlık çalışanları arasında yapılan kıyaslamalar ve incitici söylemler hakkında yazılı bir açıklama yayınladı.

 

“KURUMLAR  ARASINDA KIYASLAMA YAPILMASI DOĞRU DEĞİL”

 

Diyanet-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Adem Yaryıkan yaptığı açıklamada “Ülkemizde kamu kurumlarının hizmet alanı kanunla belirlenmiştir. Her kurum yasalar çerçevesinde kendine verilen vazifeyi yerine getirmekle sorumludur. Kamu ve kurum personelleri istisnasız hepsi devletimize ve milletimize hizmet etmek için vardır. Bundan dolayı kurumlar  arasında asla kıyaslama yapılması doğru değildir. Bugün dünya olarak sıkıntılı bir dönemden geçmekteyiz. Bize düşen birlik ve beraberlik içinde yetkili ağızlardan gelen açıklamalara riayet ederek, devletimize, milletimize hatta kendimize destek olmaktır.” ifadelerine yer verdi.

“DEVLETİN VERDİĞİ VAZİFEYİ YERİNE GETİRİYORLAR”

Sosyal medyada yapılan kıyaslama ve saldırıların son derece incitici olduğunu vurgulayan Şube Başkanı Yaryıkan “Özellikle Din Görevlisi kardeşlerimizi Doktorlarla kıyaslayarak Din gönüllüsü kardeşlerimizi aşağılayıcı paylaşımlar görmekteyiz. Bu ülkede din ile sorunu olanların sosyal medyada Diyanet'e ve Din Görevlisi kardeşlerimize saldırdıklarını  görmekteyiz. Bu tür olaylar bizim milletimize hizmet yolunda azmimizi ve gayretimizi daha da artıracaktır. Din görevlisi kardeşlerimiz camide imam, köy ve mahalleler de yerine göre ambulans, psikolog ve uzlaştırıcı görevini yaparlar. Hastanelerimiz de manevi rehber, KYK yurtlarında, Cezaevlerinde, Huzurevlerin de ve birçok yerlerde devletimiz tarafından verilen vazifeyi yerine getirmektedir.” dedi.

 

PAYLAŞIM YAPANLARA SESLENDİ

Sosyal medyada incitici paylaşım yapanlara seslenen Başkan Adem Yaryıkan “Bu gün sosyal medyadan bizlere taş atanlara sesleniyorum, kurumlar arasında fitne çıkarmanız nafile, bu millet bu tür algı ve oyunlara gelmeyecektir. Bütün kurumlar milletimize hizmet için vardır. Hastalığa karşı tedbir için; tabii ki en başta göz önünde olacak ilk konuşulan ekip sağlık çalışanları olacaktır. Sahada koşturan; sağlık çalışanları, güvenlik güçleri, kolluk görevlileri, belediye çalışanları, kamu görevlileri, din görevlileri ve işçiler için hepimiz dua edeceğiz.  Diyanet-Sen olarak devletimizden beklentimiz din görevlisini küçültmek, kurumlar arasında fitne veya yanlış algı oluşturmak isteyen bu kişilere hesap sorulmasıdır.” ifadelerini kullandı.

 

“YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Başkan Adem Yaryıkan açıklamasının sonunda ise “Özet olarak kendini bilmezler her dönemde olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Bizler bu tür saldırılara aldırmadan yolumuza devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugünde ve yarında Diyanet camiası olarak yasaların bize verdiği görevimizi, aşkla ve şevkle daha da güçlü yerine getireceğiz. Rabbimiz milletimizi, ülkemizi, bütün insanlığı bu kötü hastalıktan kurtarsın.” dedi.

Haber/ Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10