Vali Yıldırım'dan Vefa İletişim Merkezi'ne ziyaret

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, koronavirüsü salgın hastalığı ile mücadele kapsamında 65 yaş üstü vatandaşaların sokağa çıkmalarının yasaklanmasının ardından Valilik bünyesinde o

Çerkezköy 25.03.2020 14:49:00 0
Vali Yıldırım

Ülkemizi etkisi altına alan koronavirüsü salgın hastalığı nedeniyle alınan tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı’nca 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkmasının yasaklanmasının ardından Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın talimatıyla bu vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için  “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturuldu. Vali Aziz Yıldırım oluşturulan Vefa Destek Grubu’nu önceki gün ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Yıldırım’a ziyaret sırasında Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İnci Turgut eşlik etti.

ÇALIŞMALARIN HASSASİYETLE YAPILMASI TALİMATINI VERDİ

Vali Aziz Yıldırım da önceki gün koronavirüsü ile mücadele doğrultusunda gönüllülerden ve memurlardan oluşturulan “Vefa Sosyal Destek Grubu”nu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için gerekli çalışmaların hassasiyetle yapılması talimatını verdi.

VATANDAŞLARA DESTEK OLUNUYOR

Tekirdağ Valiliği, Vefa İletişim Merkezi’nde yürütülen çalışmalar hakkında yapılan açıklamada “65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması için 112, 155 ve 156 numaralar üzerinden ihtiyaçlarını talep etmekte ve daha sonra talepler oluşturulduktan sonra İlçe Vefa İletişim Merkezleri’ne iletilmektedir. Vefa İletişim Merkezleri’nde görevli personel tarafından da vatandaşların sorgulaması yapılarak; muhtaç durumda olan vatandaşlarımızın ihtiyaçları İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız tarafından, maddi durumu iyi olan vatandaşlarımızın ihtiyaçları ise ücret mukabilinde kendileri tarafından karşılanmakta ve görevlendirilen personeller tarafından evlerine teslim edilmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Haber/ duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10