Ergene Zabıtası'ndan fırınlarda hijyen denetimi

Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, koronavirüs salgınına karşı mücadele kapsamında ilçedeki fırınları denetlediğini kaydeden Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "HalkımızÄ

Ergene 25.03.2020 13:51:00 0
Ergene Zabıtası

Ergene’de koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında faaliyette olan işletmelere yönelik hijyen denetimleri Ergene Zabıtası tarafından sürdürülüyor. Bu kapsamda önceki gün Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçedeki fırınlarda denetim gerçekleştirdi. İşletme sahiplerini ve çalışanlarını hijyen kurallarına uyup uymadıkları konusunda denetleyen ekipler, denetimler sırasında imalathane ve satış kısmında çalışanların maske, eldiven ve bone taktıklarını gördü. Zabıta ekipleri, hijyen kurallarına özen göstermeleri konusunda işletme sahipleri ve çalışanlarını uyarırken korona virüsü salgın hastalığına karşı da bilgilendirdi.

“ZABITAMIZ HALKI SAĞLIĞI İÇİN DENETİMLER YAPIYOR”

Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne ekipleri, hijyen denetimlerini gerçekleştirdikleri fırınlarda ayrıca ruhsat kontrolü, ekmeklerin gramajı ve fiyat tarifesi konusunda da denetimler yaptı.  Denetimlerle ilgili Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Halkımızın temel gıda ihtiyaçlarının karşılandığı fırınlar sıkı bir şekilde denetleniyor, ilçemizde korona virüsüne karşı gerekli tedbirleri aldık alamaya da devam ediyoruz. Bu süreçte esnafımız ve vatandaşlarımızda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeli. Korona virüs ile mücadele döneminde tüm ekipleriyle sahada olan zabıta teşkilatımız halkın sağlığı ve esenliği adına ilçe genelinde denetimlere devam edecektir” açıklamasını yaptı.

Haber/ Sevay Kardeş


0282 726 91 91
0282 747 65 10