Ekmeğe koronavirüs önlemi! Artık ambalajda satılacak

Çerkezköy Fırıncılar Derneği Başkanı Ercan Erdoğan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında Esnaf Odası, Zabıta Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü yetk

Çerkezköy 26.03.2020 16:49:00 0
Ekmeğe koronavirüs önlemi! Artık ambalajda satılacak

Koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında, fırınlardan ekmek satışına ambalaj şartı getirilmesinin ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında dün toplantı gerçekleştirildi.

 

MÜŞTERİ İLE EKMEĞİN TEMASI OLMAYACAK

 

Toplantıda alınan kararları basın mensuplarıyla paylaşan Çerkezköy Fırıncılar Derneği Başkanı Ercan Erdoğan "Toplantı neticesinde, ekmek fırınlarda eldiven ile poşetlenerek verilecek. Para alışverişi yapılan elle ekmek aynı elde tutulmayacak ve çift eldiven kullanılacak. Tedbirler yalnızca bunlarla sınırlı değil, fırınlardan bakkallara verilen ekmeklerde bakkaldan müşteriye en hijyenik şekilde satılacak. Bakkallarda ekmek kasası poşeti ile ekmekler fırıncılar tarafından teslim edilecek. Bakkalcı esnafımız ekmeği kendisi eldiven ile beraber poşete koyup müşteriye verecek. Kesinlikle müşteri ile ekmeğin teması olmayacak. Ekmek konulan poşetin içerisine herhangi bir ürün konulmayacak. Konulduğu takdirde zabıta ekipleri tarafından tüm ekmekler itlaf edilecek. Ayrıca ekmeklerin taşındığı kasalar her akşam fırınlarda dezenfekte edilecek. Marketler ise satılan ekmekleri raflara poşetli olarak dizilecek. Bu anlamda fırıncı esnafımız vatandaşa en hijyenik şekilde ekmekleri verecek. Vatandaşlarımızın sofrasına ekmekleri hijyenik şekilde ulaştırmak için devletimiz ile el ele vererek bu tedbirlere eşlik edeceğiz" diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10