Çerkezköy Belediyesi'nden anlamlı kampanya

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  Radyo Haber, Çerkezköy Haber ve T Haber TV'nin ortak yayınladığı 'Gündem Özel' programında , tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsle ilgili Ã

Çerkezköy 30.03.2020 17:34:00 0
Çerkezköy Belediyesi

Programda gazeteci Şaban Kardeş’in sorulanı yanıtlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, son on gündür İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın genelgeleri doğrultusunda Çerkezköy Belediyesi olarak bazı tedbirleri ve düzenlemeleri uygulamaya başladıklarını kaydetti. Belediyenin şu anda sadece Koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışma durumunda olduğunu dile getiren Akay, özellikle üzerinde durmamamız gereken şeyin, evde kal çağrılarına tüm vatandaşların uyması olduğunu belirtti. Başkan Akay, “Pazartesi günü ve havanında güzel olması ile bugün çarşıda bir yoğunluk görüyorum. Bugünden itibaren dışarı çıkma konusunda biraz daha hassas davranmalıyız. Sokağa çıkmak konusunda vatandaşlarımıza bir kere daha düşünmelerini ve hassasiyet göstermeleri çağrısında bulunarak konuşmaya başlamak istiyorum.” diyerek evde kal çağrısını bir kez daha yineledi.

 

 

 “İLK GÜNDEN İTİBAREN ÇALIŞMALARA BAŞLANDI”

 

Koronavirüs salgınının ortaya çıktığı ilk günden itibaren Çerkezköy Belediyesi’nin Çevre ve Koruma Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler ile birlikte Çerkezköy’ün cadde ve sokaklarında dezenfekte çalışmaları yapıldığını aktaran Başkan Akay,”O dönemde açık olan mesire alanları ve park alanlarında, ibadethanelerinde, çalışmalarına başladık. Kamu kurumları Çerkezköy’de dezenfekte çalışmalarına devam etti. Ardından vatandaşlarımızı Koronavirüs hakkında bilgilendirecek broşürlerimizi Büyükşehir Belediyesi ile beraber hazırladık. Vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ettik. Aynı zamanda el dezenfektanları dağıtımı yaptık. Bu noktada temizlik işleri ekiplerimiz şehrin cadde ve sokakları yıkama ve dezenfekte etme çalışmalarına devam etti.” dedi.

 

 

“DENETİM FAALİYETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ”

 

Bunun dışında salgın tedbirleri kapsamında nikah törenlerine sadece gelin, damat ve şahitler dışında kimsenin alınmadığını aktaran Başkan Akay, Çerkezköy’de salgına karşı sürdürülen çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Bu noktada İçişleri Bakanlığımızın genelgeleri kapsamında zabıta faaliyetlerimiz devam ediyor. Ekmeklerimiz bu süreçte ambalajlı olarak satılmaya başlandı. Ekiplerimiz bu konuda fırınlardaki denetimler hızlandı devam ediyor. Bu hassas süreçte denetimlerimiz hız kesmenden zabıta ekiplerimiz ile devam edeceğiz.  Bu noktadaki denetim faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ulaşımla ilgili şehirlerarası seyahatlere bir kısıtlama getirildi. Şehir içi ulaşımda servis taşımacılığı dahil olmak üzere yolcu kapasitesi yarıya düşürüldü. Örneğin 24 kişi taşıma hakkı olan bir araç 12 kişi taşıyacak. Bu konuda da Büyükşehir Zabıta ve Çerkezköy Zabıta ekipleri denetimlerine devam ediyor.”

 

“BUGÜNE KADAR UYARDIK BUNDAN SONRA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK”

 

Gazeteci Şaban Kardeş’in "Bu uygulamalar kapsamında Zabıta ekipleri herhangi bir cezai işlem uygulandı mı? "sorusuna ise Akay " Bugüne kadar ki uygulamalarımızın büyük bir kısmı geçiş süreciydi ve uyarılar yapılıyordu. Ancak bu noktadan sonra uyarılara uymayanlara gerekli tutanaklar tutularak gerekli cezai işlemler uygulanacak. Bu konuda cezai işlemlerin kesinlikle uygulanacağının duyurusunu yapalım" cevabını verdi.

 

“BANA BİŞEY OLMAZ” DEMEYİN

 

Bankaların önünde uzun kuyruklar oluştuğu ve vatandaşların sosyal mesafe kuralına da uymadığı aktarılan Vahap Akay bu konu hakkında ise “Kaymakamımız Atilla Selami Abban Başkanlığında oluşturulan Vefa Destek Kurulumuz var. Bu kurul 155,156 ve 112 numaralarından ulaşabilirler. Bu telefonlara gelen ihtiyaçlar doğrultusunda herkes seferber olmuş durumda. Siz çıkmayın. Biz size destek olalım noktasında Çerkezköy Belediyesi, Jandarma ve polis ekipleri ve gönüllüler olarak herkes seferber oldu. Hassasiyeti vatandaştan bekliyoruz. Israrla beklemeye devam ediyoruz. Çünkü bu hassas süreci beraber yönetmek zorundayız. “Bana bir şey olmaz” algısı ve yaklaşımı var. Ancak herkes bu hastalığa yakalanabilir. Taşıyıcı olabilir. Dolayısıyla bu hassasiyetlere, şu önemli zaman diliminde herkesin uymasının öneminin bir kez daha altını çizelim. Bu noktada devletin bütün kurumları, yerel yönetimler çağrılar halinde herkes elinden gelenin en fazlasını yapmaya çalışıyor. İnanın Çerkezköy’de bu şekilde gerçekleşiyor.  Kimse panik yapmasın.  Vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakınız ” şeklinde konuştu.

 

“TEZGAHLARI ARASINA 3 METRE MESAFE KOYDUK”

 

Semt Pazarları hakkında açıklanan genelge ile aynı şeyi düşündüklerini belirten Akay, “Önce zorunlu meyve sebze reyonları, temizlik reyonları, kuru gıda satışı dışındaki reyonları Pazar yerinden kaldırdık ve alanı genişlettik. Daha sonra bakanlığın yayınladığı genelge çerçevesinde Pazar tezgahları arasına 3 metre mesafe koyduk. Pazar alanlarına artık çocukların girmesi yasak. Aynı şekilde Pazar girişlerinde vatandaşlarımıza dezenfekte ürün dağıtarak ve alışverişlerde seçmeden ürün alınması gibi bir dizi düzenlemeleri ortaya koyduk.” ifadelerini kullandı.

 

“BU SÜREÇ SEFERBERLİK OLARAK ALGILAMALI”

 

'Tüm vatandaşlarımızdan evde kalmalarını istiyoruz" diyen Akay " Tek istenen herkesin bu hassas süreçte kalabilenler için söylüyoruz altını çizelim. Tabi ki hayat devam ediyor. Yaşam mücadelemiz devam ediyor. İş ve ekmek mücadelesi devam ediyor. Bu hassas süreçte evde kalabilen herkesin evde kalmaya ihtiyacı var" dedi. İçinde bulunduğumuz bu süreci vatandaşların bir seferberlik olarak algılaması gerektiğine vurgu yapan Vahap Akay, devletin, yerel yönetimlerin ve STK’ların el birliği ile bir seferlik içinde olduklarını belirterek Çerkezköy’ünde bu seferberlik içerisinde yer aldığının altını çizdi.

 

YENİ BİR YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILIYOR

 

“Çerkezköy Belediyesi olarak bir yardım sürecine yarından itibaren başlayacağız.” diyerek yeni bir yardım kampanyası başlatılacağının müjdesini veren Vahap Akay, “Belediyemize vatandaşların mütemadiyen yaptığı yardımlar vardı. Bunlar derlenip toparlanacak. Çerkezköy Belediyesi olarak bu yardımları organize edeceğiz ve hayırseverlerin yaptığı yardımları da ihtiyaç sahiplerine göndereceğiz. Bu nokta da ihtiyaç sahiplerini doğru belirlemek, şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızla koordinasyonu doğru sağlamak adına, diğer hayırsever kurumlarımızla da iş birliği içerisinde bunları yapmayı planlıyoruz.” dedi.

 

YARDIM KOLİSNİN KİME VERİLDİĞİNİ YARDIMI YAPAN BİLECEK

 

Ülkemizin yaşadığı bu zor süreçte işlerinden olan vatandaşların olduğunu ve bu yardımları o vatandaşlara da ulaştırmak gibi bir düşüncelerinin olduğundan bahseden Akay, yardım kampanyasının nasıl işleyeceğini ise “Çerkezköy’de bazı marketler belirlenecek. O belirlenen marketlerde vatandaşlar market alışverişini yaparken Çerkezköy Belediyesi’nin yardım kolisinden de alabilecek. Satın alınan yardım kolisi alan vatandaşın ismi ile o markette depolanacak ve o depolanma sağlandıktan sonra her gün, gün sonunda o marketlerde kimlerin yardım yaptığı bilgisi ile yardım kolisini Çerkezköy Belediyesi alacak ve yardım kolileri de belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Yardım kolisinin hangi vatandaşa ulaştırıldığı bilgisi sadece yardım kolisini alan vatandaş ile paylaşılacak. Böyle bir yaklaşımla bireysel olarak bir yardım yapmış olacaklar. Bunun dışında daha fazla yardım yapmak isteyen hayırseverlerimizi de yine aynı marketlere yönlendireceğiz ve yardımlarını o marketler üzerinden yapacaklar. Biz sadece hayırseverlerimize o kolilerin hangi vatandaşlarımıza ulaştırdığımızın bilgisini vereceğiz.” ifadeleri ile anlattı.

 

 “ÇOCUKLAR BELEDİYEYİ ARAYIP KİTAP İSTESİN”

 

Gazeteci Şaban Kardeşi'in "Çerkezköy Belediyesi olarak çocuklara yönelik bir çalışmanız var mı"  sorusu üzerine Akay, “Çerkezköy’de ki tüm çocuklarıma bu konuyu anlatmış olayım. Bir tatil döneminde değiliz. Aynı okul dönemindeki hassasiyetlerimizi gösterelim. Mümkünse bakanlığımızın açıkladığı televizyonlardaki eğitimleri takip edelim, bugüne kadar okuyamadıkları kitapları bugünden itibaren okumaya çalışmalılar. Kitap talebinde bulunan öğrencilerimizi, Çerkezköy Belediyesi ihbar hattı 444 88 59 numaralı telefonu arayarak kitap talebinde bulunmalarına çağırıyorum. Dünden daha fazla evde kalan çocuklarımız, okul zamanını evde geçirdikleri bir dönemi yaşıyoruz ve bugün okumaya daha çok ihtiyacımız var. Daha fazla okumak zorunda olduğumuz bir dönem gibi hissedelim ve inşallah bu dönemi sağlıkla bir şekilde tamamlayalım istiyorum.” dedi.

 

 “ SU KULLANIMINA BİR FORMÜL BULUNMASI GEREKTİĞİNİ İLETTİM”

 

Çerkezköy’deki kartlı su kullanımı ile ilgili Vahap Akay, “Bugünden itibaren Büyükşehir Belediyesi okumalı sayaçları okumaya gitmeden son Nisan ayı faturasının yüzde 80’ni civarındaki bir ödeme olarak faturalandırmaya başlanacak. İş yerlerinde ise Nisan ayı faturalarının yüzde 50’si kadar bu süreci faturalandırarak geçecek. Ondan sonraki süreçte bunun tamamlanması durumuna geçilecek. Karlı su kullanımı ile ilgilide bugün konferans görüşmesi yaptım. Bu konudaki fikrimi de Kadir Başkanımızla paylaştım. Vatandaşın sürek su yüklemesi ile ilgili sürecini de atlamak adına bir formül geliştirmek gerektiğini ifade ettim. Atık TESKİ ve Büyükşehir Belediye Başkanımızdan bununla ilgili bir cevap sanırım bugün içerisinde alırım.” açıklamasını yaptı.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10