NKÜ'de yerli ve milli buğday tohumu geliştirildi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) tarafından yapılan açıklama ile üniversitenin Ziraat Fakültesi'nin her şartta ülke tarımına katkı sağlamak için çalışmalarına son hızıyla devam et

Tekirdağ 31.03.2020 12:51:00 0
 NKÜ

Açıklamada yerli ve milli ekmeklik buğday tohumunun, Prof. Dr. Kayıhan Z. Korkut, Prof. Dr. İsmet Başer, Prof. Dr. Oğuz Bilgin ve Doç. Dr. Alpay Balkan tarafından geliştirilerek 2018 yılında tescil edildiği, tescili sağlanan ekmeklik buğday tohumunun üretim ve satış haklarını 5 yıl süre ile alan Önder Tohumculuk AŞ.'nin bu tohumların satışına başladığı belirtildi.

TRAKYA BÖLGESİ İÇİN UYUMLU TOHUM

Yerli ve milli ekmeklik buğday tohumu hakkında ise açıklamada "Kışlık, orta - erkenci kışa ve soğuğa dayanıklı kuraklığa toleransı olan tohum, harman olma yeteneği ve stabilitesi yüksek olmasının yanında geniş adaptasyon yeteneğine de sahip. Geliştirilen tohumun en iyi yanı ise, Trakya bölgesi ile birlikte başta İç Anadolu Bölgesi olmak üzere Türkiye'nin diğer buğday üretim bölgeleri için oldukça uygun özellikler gösteriyor." bilgileri yer aldı.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10