Marmaraereğlisi'nde 'Evde Sağlık' hizmetleri devam ediyor

Koronavirüs salgını ile mücadeleye devam eden Marmaraereğlisi Belediyesi'nin, sağlık hizmetlerinin her noktada uyum içerisinde gerçekleşmesi amacıyla 'Evde Bakım' ve 'Hasta Nakil' hizmetlerini de sÃ

1.04.2020 19:52:00 0
Marmaraereğlisi

Küresel sağlık krizine dönüşen koronavirüs ile mücadele ederken diğer hizmetlerini de aksatmayan Marmaraereğlisi Belediyesi, sağlık hizmetlerini kesintisiz sürdürdüğünü yaptığı açıklama ile duyurdu. Yapılan açıklamada “İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarına kısıtlama getirilmesiyle beraber sağlık hizmetlerinde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Birimi, alanında uzman personeli ile evde bakıma muhtaç; yaşlı, engelli ve yatalak vatandaşların sağlık hizmetlerini ücretsiz karşılayarak ‘’Evde Bakım‘’ ve "Hasta Nakil" işlemlerinin gerçekleştiriyor. Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşların evden hastaneye, hastaneden eve ücretsiz bir şekilde ulaştırılmasının sağlandığı "Hasta Nakil" hizmeti vatandaşların taleplerine göre yedi gün yirmi dört saat hizmet veriyor.” denildi.

 

EVDE SAĞLIK HİZMETİ TEDBİRLER İLE GERÇEKLEŞİYOR

 

Marmaraereğlisi Belediyesi ve Marmaraereğlisi İlçe Devlet Hastanesi ile ortak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilen açıklamada “Doktor ve hemşireler, evde bakım hizmeti kapsamında hastaneye gitmeye gerek kalmadan gerçekleştirilebilen tansiyon, şeker ölçümü, pansuman, enjeksiyon ve kan alma gibi sağlık işlemlerini hastaların evlerinde büyük bir titizlikle gerçekleştiriyor. Bu sayede hem hastanelerdeki yoğunluk azaltılmış oluyor hem de risk grubunda olan 65 yaş ve üzeri hastalar evlerinden çıkmamış oluyor. Sağlık personelleri; hasta ziyaretlerini özel koruyucu kıyafet giyerek, salgına karşı büyük bir önlem alarak gerçekleştiriyor.” ifadelerine yer verildi.

 

“SORUN KÜRESEL, MÜCADELEMİZ BÜYÜK”

 

Yürütülen hizmetler hakkında Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata ise “Sorun küresel, mücadelemiz büyük. Belediye olarak bir yandan mevcut hizmetlerimize devam ederken bir yandan da salgınla mücadelemizi sürdürüyoruz. Hastanelerimizdeki yoğunluğu azaltmak ve risk grubunda olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızı korona virüs salgınından korumak için İlçe Devlet Hastanemiz ile birlikte çalışma yürütüyoruz. Hastalarımızın hastaneye gitmelerine gerek kalmadan sağlık işlemlerini karşılıyoruz. Korona virüsle mücadele için tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10