Korona Çerkezköy'de balık tezgahlarını da vurdu

Çerkezköy'de Balık Pazarında bugünlerde korona virüs sessizliği yaşanıyor. Virüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 'Evdekal' çağrılarına uyan vatandaşlar balığı tercih etmiyor.

Çerkezköy 2.04.2020 15:01:00 0
Korona Çerkezköy

Çerkezköy'de  koronavirüs (Covid-19) balık satışlarını da olumsuz yönde etkiledi. Salgın nedeniyle vatandaşlar evde kalınca, balıklar da tezgahta kaldı.

SATIŞLAR YÜZDE 70 DÜŞTÜ

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan korona virüsü nedeniyle önlemler arttırılmaya devam ediyor. Sağlığın yanı sıra ekonomik olarak da büyük bir sarsıntıya neden olan virüs nedeniyle birçok iş yeri kepenk kapattı. Çerkezköy Balık Pazarında yıllardır balıkçılık yapan Karadeniz Balıkçılık

sahibi Cenk Diş, korona virüsün balık satışlarını olumsuz yönde etkilediğini belirterek" Balık fiyatlarında yüzde 70'ye yakın düşüş oldu. İnsanlar dışarı çıkmıyor ve hükümetin 'evde kal' çağrısına uyuyor. Satışlarda düşüş olmasına rağmen yine de insanlar balık tüketmeye devam ediyor. Tezgahlarda bolluk yaşanmasına rağmen, virüs salgını nedeniyle sokağa çıkmak istemeyen vatandaşlar şu sıralar balığa pek fazla ilgi göstermiyor" dedi.

HAMSİNİN KİLOSU 15-20 LİRA

Yaşar Balıkçılık'tan Dursun Akkurt ise 15 Nisan 2020 tarihi itibari ile av yasağının başlayacağını kaydederek, tezgahlardaki balık çeşitlerinin son balık çeşitleri olduğunu belirtti. Koronavirüs nedeniyle satışlarında düşüş yaşandığını kaydeden Akkurt" Bu virüsten dolayı işlerimizde düşüş var. Piyasaya göre balık fiyatları uygun bence. Protein açısından da bu süreçte vatandaşlarımızın ihtiyacı var. Doktorlar da balık tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Dünya geneline yayılan Korona virüs nedeniyle vatandaşlar evlerinde duruyor. Çarşıya inen balık alıp evine çıkıyor. Ama satışlarımız son bir kaç gündür durgun" diye konuştu. Tezgahlarda hamsinin kilosu 15-20 TL, istavritin kilosu 30 TL, mezgitin kilosu 25 TL, levrek tane 20, Çipura tane 20, uskumru 20-30 TL, karadeniz somon kilo 45, ithal somon kilo 110 ve palamut tane 10 TL'den satılıyor.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10