Bir günlük üretimi sağlık çalışanları için yaptılar

Çerkezköy Veliköy mahallesindeki Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Kırmızıgül Kozmetik fabrikası, bir günlük kolonya üretimini, koronavirüs salgınına karşı mücadele eden TekirdaÄ?

Çerkezköy 2.04.2020 17:34:00 0
Bir günlük üretimi sağlık çalışanları için yaptılar

Çerkezköy Veliköy mahallesinde faaliyet gösteren  kozmetik firması, bir günlük kolonya üretimini sağlık çalışanlarının kullanması için bağışladı.

 

 

"PERSONELİMİZİN SAĞLIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

 

Fabrikanın Genel Müdürü Seyit Ali Kara, salgın nedeniyle sağlık çalışanlarının büyük fedakarlık gösterdiğini kaydederek "Dünyamızı ve ülkemizi tehdit eden koronavirüs salgını sebebiyle Tekirdağ bölgesindeki hastanelerimize kolonya bağışı yapmayı planladık. Bugün üretimimizin tamamını bölgemizdeki sağlık çalışanlarımıza bağışlayacağız. Cumhurbaşkanlığımızın başlatmış olduğu biz bize yeteriz kampanyasına biz de yönetim kurulu olarak dahil olmak istedik. Ülkemizde yaşanan salgın nedeniyle 15 bin kolonyayı, bizler için gece gündüz demeden çalışan sağlıkçılara hediye ediyoruz Bu kapsamda biz de firma olarak esnek düzen sistemine geçtik. Burada çalışan personelimizin yarısını izine ayırdık. Dönüşümlü olarak çalışıyoruz. Personelimizin de sağlığını düşünüyoruz" diye konuştu.

 

'EL HİJYENİ ÇOK ÖNEMLİ'

 

Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Çağatay Onar ise, "Malumunuz bütün dünyayı etkileyen koronavirüs hastalığı ülkemizi de beklediğimizin üzerinde bir potansiyel ile etkilemeye devam ediyor. Bu süreçte el hijyenine dikkat etmek çok önemli. Hastalığın yayılmasını engellemekte. Gerek toplu taşıma araçlarında, gerekse kamu binalarında el hijyenine ve kişisel mesafeye mümkün olduğu kadar fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Bu bağlamda el hijyenini sağlama konusunda el dezenfektanı ve kolonyanın kullanılmasını bilim insanları öneriyor. Biz de bu firmamıza bize vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10