Çerkezköy PTT korona tedbirleri nedeniyle kapatıldı

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) tarafından yapılan açıklama ile 3 Nisan itibari ile hizmet veren şubelerini kapatma kararı aldığını duyurdu. Kararın alınmasında koronavirüs sa

Çerkezköy 3.04.2020 21:27:00 0
Çerkezköy PTT korona tedbirleri nedeniyle kapatıldı

 

3 Nisan itibari ile hizmete kapatılan PTT şubeleri, sosyal yardım ödemelerini evlerde yapacak. Çerkezköy’de yaklaşık bin 600 kişiye sosyal yardım ödemesi yapılacağını açıklayan yetkililer, Çarşamba ve Perşembe günü yaklaşık 200 kişiye ödeme yapıldığını 3 Nisan itibari ile de Çerkezköy şubesinin kapalı olacağını ve ödemelerin evlerde yapılmaya başlandığını kaydetti. Yetkililer ayrıca bu süreçte 10 araç ve 10 ekiple hafta sonu da hizmet vereceklerini belirtti.

İKİNCİ BİR AÇIKLAMAYA KADAR KAPATILDI

PTT Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan kararda “Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri sürecinde bazı PTT iş yerlerimizde yaşanan yoğunluğun, çalışma arkadaşlarımız ve siz değerli müşterilerimizin koronavirüs hastalığı karşısında sağlığını tehlikeye düşürmemesi amacıyla 3 Nisan tarihinden itibaren; sosyal mesafe kurallarının uygulanamadığı, sürekli olarak yoğunluk yaşanan iş yerlerimizi ikinci bir açıklamaya kadar kapatma kararı aldık” ifadelerine yer verildi.

PTT İLE EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİ İŞBİRLİĞİ YAPACAK

“Toplum sağlığımız için tedbirlerimizi artırmaya ve sizin için çalışmaya devam ediyoruz” denilen açıklamada şubelerin kapalı olacağı bu süreçte sosyal yardım ödemelerinin aksamadan yapılması için PTT dağıtıcıları ile İl ve İlçe Emniyet Müdürlüklerinin iş birliği içerisinde olacakları, dağıtımların kolluk kuvvetleri ve bekçilerle birlikte evlerde yapılacağı duyuruldu.

“İLK 2 GÜN YAKLAŞIK 200 KİŞİYE ÖDEME YAPILDI”

Çerkezköy PTT Şubesi’nde de geçtiğimiz günlerde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri dolayısıyla yoğunluk yaşanmış ve vatandaşlarında sosyal mesafe kuralına uymadığı görülmüştü. Alınan karar doğrultusunda kapatılan Çerkezköy PTT Şubesi yetkilileri, Çerkezköy’de yaklaşık bin 600 kişiye sosyal yardım ödemesi yapılacağını ifade ederek “İlk 2 gün yaklaşık 200 kişiye ödeme yapıldı. Bugünden itibaren de şubemiz kapalı. Yardım ödemeleri evlerde yapıyoruz. 1 şoför, 1 emniyet mensubu ve 11 PTT çalışanı evlere giderek vatandaşlara ödemelerini evde yapıyor. 10 tane aracımız ve 10 ekibimizle hizmet veriyoruz. Ayrıca vatandaşlara sosyal yardım ödemelerinin yapılması için hafta sonu da hizmet vereceğiz.” şeklinde bilgi verdi.  Şubenin kapatılma kararından haberdar olmayan vatandaşlar, sosyal yardımlarını almak için Çerkezköy PTT Şubesi’ne geldiklerinde PTT görevlileri tarafından ödemelerin evlerde yapılacağı bilgisi verilerek evlerine gönderildi. 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10