Şiddetli fırtınadan gemiler açıkta demirledi

Hızı saatte 60 kilometreye ulaşan fırtına Marmara Ereğlisi'nde hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle balıkçılar denize açılamadı, gemiler ise açıkta demirledi.

Çerkezköy 6.04.2020 14:10:00 0
Şiddetli fırtınadan gemiler açıkta demirledi

Tekirdağ genelinde etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle bazı binaların çatıları uçtu. Marmara Ereğlisi'nde de balıkçılar denize açılamadı ve gemilerde açıkta demirledi. Fırtınanın hızı saatte 60 kilometre olarak ölçülürken hava sıcaklığıda 8 derece olarak ölçüldü.

BURADA 100 BALII VAR , HERKES MAĞDUR

Fırtına nedeniyle denize açılamadıklarını ifade eden Marmaraereğlisi'nde 35 yıldır balıkçılık yapan Necmi Koç, "Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler de var. Birer ikişer denize çıkıyorduk ancak bugün şiddetli fırtına nedeniyle çıkamadık. İnşallah bu virüste geçer kurtuluruz. Denize açılırız, millette rahat eder. Denizde balık var ama  dışarı çıkma yasağı var elimizden bir şey gelmiyor. 100 balıkçı var burada, herkes mağdur. Yaşlı balıkçılarımız var onlar evlerinden çıkamıyorlar. Gençlerimiz zaten ilgilenmiyor. Devletimizin bu işe bir el atması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10