Korona haritasında dikkat çeken detay!

7 Nisan Salı günü günlük koronavirüs bilgilerini paylaşan Bakan Koca Türkiye korona haritasını duyurdu. Bilim Kurulu'nun toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek açıklama yapan K

Tekirdağ 8.04.2020 13:55:00 0
Korona haritasında dikkat çeken detay!

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce kişinin ölümüne yol açan koronavirüsü Türkiye'de de hızla yayılıyor. Koronavirüsü salgınında ülkemizde son durum önceki gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı. Koca'nın basın mensuplarıyla paylaştığı haritada Çerkezköy, Çorlu, Kapaklı ve Süleymanpaşa ilçelerinde yoğunluk olduğu görülüyor. Bakan Koca 3 Nisan Cuma günü yaptığı açıklamada ise Tekirdağ'da 121 koronavirüs vakasının bulunduğunu ve iki kişinin de hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

 

 

BÜYÜKŞEHİRLERDE YOĞUNLUK VAR

 

 Covid-19 tanısıyla takip edilen hastaların Türkiye genelindeki dağılımını gösteren haritayı da paylaşan Sağlık Bakanı Koca İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez Kocaeli, Sakarya, Zonguldak’ta korona vakası yoğunluğunun diğer illere göre daha fazla olduğunu söyledi. Tekirdağ’daki dağılımı ve yoğunluğu gösteren haritayı da paylaşan Koca, Sağlık Bakanlığı’nın, elindeki sistemle tüm şehirlerde tüm semtleri cadde cadde, sokak sokak takip ettiğini kaydetti.

 

TEKİRDAĞ İLÇELERİ KORONAVİRÜS HARİTASI

 

 7 Nisan Salı günü günlük koronavirüs bilgilerini de paylaşan Bakan Koca Tekirdağ’da da, virüsün nasıl hızla yayıldığını haritada açık bir şekilde açıkladı. Paylaşılan yoğunluk haritasında Tekirdağ’da Çorlu,Kapaklı ve Çerkezköy çevrelerinde vaka sayısında yoğunluk olduğu, bu iki ilçeyi Süleymanpaşa’nın takip ettiği görüldü. Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı ve Süleymanpaşa’da korona testi pozitif sonuçlanan vaka sayısının diğer ilçelere göre daha fazla olduğu görülürken, 65 yaş uygulamasının olmadığı dönemde daha fazla olan 65 yaş üstü vaka sayısının, sınırlamanın gelmesinden sonra azalmaya başladığı görüldü.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10