Valilik toplu taşımada yeni düzenleme yaptı

Tekirdağ Valiliği İl Pandemi Kurulu ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, aldığı yeni bir kararla toplu taşıma faaliyetlerinin belirli saatler içerisinde yeniden devam etmesine karar verdi. Alınan yeni kararla birlikte

Çerkezköy 8.04.2020 16:43:00 0
Valilik toplu taşımada yeni düzenleme yaptı

Tekirdağ Valiliği Çerkezköy, Kapaklı, Çorlu, Ergene'deki işyerlerine gidemeyen vatandaşların mağduriyetini gidermek için toplu taşımada yeni düzenleme yaptı.

İŞTE O KARARLAR

Koronavirüse karşı il genelinde bazı tedbirler alan Tekirdağ Valiliği, geçtiğimiz günlerde il içindeki tüm toplu taşıma faaliyetlerinin 15 günlüğüne durdurulduğunu açıkladı. Bunun üzerine yeniden toplanan meclis, aldığı yeni kararla ilçeler içerisinde faaliyet gösteren toplu yolcu taşıma araçlarının 06:00 ile 21:00 saatleri arasında, ilçeler arası faaliyet gösteren belediye toplu taşıma araçlarının ise sabah 06:00-09:00 ve akşam 17:00-19:00 saatleri arasında hizmet vereceğini açıkladı. Alınan kararda " Tekirdağ il genelinde (ilçelerimizde)  03 Nisan 2020 Cuma günü saat 24.00’den itibaren 15 gün süre ile şehir içi hareketliliğinin en aza indirilmesi için gereken ilave tedbirler alınmıştır. Doktor raporu ile tedavi amaçlı seyahat etmek zorunda olanlar, 1. derecede yakını vefat edenler, 1. derecede ağır hastası olanlar, üretim  yapan iş yerlerinde 20-65 yaş arası çalışanlar, tarımsal amaçlı üretim, ticaret ve faaliyet yapanlar hariç olmak üzere toplu taşıma araçlarında mahallelerden (eski belde ve köyler) ilçe merkezlerine, mahalleler arası (eski belde ve köyler) , ilçeler arası, ilçeden komşu il/ilçesi arası,il merkezinden ilçelere yapılacak olan toplu ulaşım pazar alışverişinin olduğu günler haricinde  15 gün süreyle durdurulmuştur. Özel araçlar ruhsatlarında kayıtlı kapasitesi kadar yolcu taşıyacaklar, şoför ve yolcularının maske takması zorunlu olacaktır.  Ticari Amaçla Yolcu Taşıyan (Binek-Hafif Ticari Araç vb.) araçlar ruhsatlarında kayıtlı yolcu kapasitesinin yarısı kadar yolcu taşıyacaklar, şoför ve yolcuların maske takması zorunlu olacaktır. Toplu Yolcu Taşıma Araçları (Minibüs-Otobüs) ise ruhsatlarına kayıtlı koltuk kapasitesinin yarısı kadar yolcu taşıyacaklar, çalışanların ve yolcuların maske takması zorunlu olacaktır.  İlçe içerisinde faaliyet gösteren toplu yolcu taşıma araçları 06:00 ile 21:00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceklerdir. İlçeler arası belediye toplu taşıma araçları sabah 06:00-09:00, akşam 17:00-19:00 saatleri arasında sadece çalışanlar için sefer yapacaklardır. Bu durum Emniyet ve Jandarma birimlerince kontrol edilecektir.  Kırsal mahallelerden (eski belde ve köyler) ilçe merkezlerine çalışan toplu taşıma araçları sadece “Pazar” alışverişinin olduğu haftada bir gün 08:00-14:00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceklerdir.  İlçe merkezinde birden fazla günde pazar kurulması halinde hangi kırsal mahallelerin hangi “pazarlar” için İlçe merkezine gelebilecekleri hususu İlçe Kaymakamları tarafından belirlenecektir. Kırsal mahallelerden “pazar” amacıyla İlçe merkezlerine gelip giden araçlar yol üzeri kırsal mahallelerden yolcu alma ve indirme işlemi yapmayacaktır. Acil Sağlık ihtiyacı olan, cenazesi olan vb. istisnalar hariç, bu toplu taşıma araçlarına 20 yaş altı ve 65 yaş ve üzeri yolcu kabul edilmeyecektir" ifadeleri yer aldı.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10