Çerkezköy'de vatandaşlar fırın ve bakkallara akın etti

Bu geceden itibaren yürürlüğe girecek olan 31 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından Çerkezköylüler market, manav, tekel bayi ve fırınlara hücum etti.Alışveriş telaÅ?

Çerkezköy 11.04.2020 01:07:00 0
Çerkezköy


Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta 48 saat süreyle geçerli olacak olan sokağa çıkma yasağının ardından vatandaşlar ATM, fırın ve bakkallara akın ederek uzun kuyruklar oluşturdu.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU 

İçişleri Bakanlığı, bu gece saat 00.00'dan 12 Nisan saat 00.00'a kadar 30 büyükşehir ile Zonguldak il sınırları içinde koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı getirdi. Tekirdağ il merkezi ve ilçelerinde sokağa çıkma yasağını duyan vatandaşlar ekmek almak için fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Çerkezköy'de  kapalı olan fırınlar da vatandaşların ekmek ihtiyacını karşılamak için işyerlerini açarak ekmek üretti. Vatandaşlar diğer ihtiyaçlarını karşılamak için bakkallar ve akaryakıt istasyonlarındaki marketlere hücum etti.Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için gittikleri fırın ve bakkalların önünde oluşturdukları uzun kuyruklarda sosyal mesafe kurallarına uymadıkları görüldü. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri  vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde önlem alarak sosyal mesafe kurallarına uyulması için sık sık uyarı yaptı.
Haber/Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10