Albayrak: Var gücümüzle bu mücadele ediyoruz

Tüm birimleri ile 11 ilçede koronavirüs mücadelesini sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bu süreçte Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından teknik destek verildiğini belirten Başkan A

Tekirdağ 14.04.2020 15:19:00 0
Albayrak: Var gücümüzle bu mücadele ediyoruz

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında teknoljik altyapının etkin bir şekilde kullanıldığına dikkat çeken Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tüm birimleri ile Koronavirüs Salgını ile mücadele etmektedir. Bilgi İşlem Dairemiz de bu süreçte teknolojik altyapımızı kullanarak çalışanlarımıza gerekli kolaylıkları sağlamakta ve işlerin yürütülmesinde önemli çalışmalara imza atmaktadır. Tüm ekiplerimiz, tüm imkanlarımız ve var gücümüzle bu mücadeleye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.  

 

PERSONELE EVDEN ÇALMA KOŞULLARI SAĞLANDI

 

Bu kapsamda hazırlanan çalışmalar hakkında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de şu açıklamalarda bulundu. Koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu zor süreçte Bilgi Teknolojileri Şube Müdürlüğü tarafından personele evden çalışma koşulları sağlandığını açıklayan Belediye yetkilileri, kurum içinde asgari personelle dönüşümlü çalışma sistemine de geçildiğini belirtti. Bu kapsamda uzaktan-evden çalışma sistemi ile çalışan tüm personele VPN desteği verilerek kurumsal menülere erişim sağlanmasına imkan tanındığını kaydeden yetkililer,  işlerin aksatılmadan yürütülebilmesi için uzaktan çalışan personele imkanlar dahilinde donanım desteğinin de sağlandığını söyledi. 

 

ÇALMALAR EŞGÜDÜMLÜ OLARAK YÜRÜTÜLDÜ 

 

Video konferans sisteminin oluşturulması için teknik alt yapı ve yazılım desteği sağlandığını da açıklamalarına ekleyen yetkililer, "Sosyal mesafe kuralına katkı sağlayan bu çalışma ile üst yönetimin birbirleriyle uzaktan iletişim kurması sağlandı ve çalışmalar eşgüdümlü olarak yürütüldü. Çalışanlar için görsel hazırlandı ve masaüstü arka planına Covid-19 ile mücadele kapsamında bilgilendirici görseller yerleştirildi." dedi.

CEP TELEFONU VE SERVİS AĞI DESTEĞİ SAĞLANDI

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi'nin yoğunluğu dikkate alınarak gelen taleplerin birçoğunun erzak yardımı ile ilgili olduğu tespit edildiğini belirten yetkililer, bu doğrultuda vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve doğrudan muhatabıyla iletişim kurulabilmesi adına Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'na imkanlar dahilinde cep telefonu ve servis ağı desteği sağlandığını açıkladı.

 

TERMAL KAMERA PROJESİ BAŞLATILDI

 

Elektronik Sistemler Şube Müdürlüğü'nün, kurum sorumluluğunda bulunan otobüs terminallerinde termal kamera projesini başlattığını ifade eden yetkililer, "Konu ile ilgili sahada etüt çalışmaları yapılmış olup vatandaş yoğunluğunun çok fazla olduğu terminallerde salgının takibi ve kontrol altında tutulması hedeflenmiştir." dedi.

PERSONELE TEKNİK DESTEK

Yönetim Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü'nün, koronavirüs salgını nedeniyle kurum ve kuruluşların faaliyetlerinin devamını sağlayacak şekilde gerekli tedbirlerin alınması ve zorunlu hizmetlerin yürütülmesi kapsamında, kullandırılan idari izin süresi boyunca (12 gün) evden de çalışılabilmesi amacıyla çalışmaların yapıldığını ifade eden yetkililer, Elektronik Belge Yönetim Sistemine dışarıdan erişimlerde e-imza ile giriş zorunluluğunun devre dışı bırakılarak kullanıcı adı ve şifresi ile oturum açılabilme imkanını sağlandığını belirtti. 

WEB SİTESİNDE FARKINDALIK MESAJI

Elektronik Belge Yönetim Sisteminin (EBYS) uzaktan kullanılabilmesine imkan tanıyan bu çalışmanın, tüm kullanıcılara bilgilendirme olarak gönderildiğinide aktaran yetkililer, "Büyükşehir Belediyesi resmi web sayfasına salgından korunma yollarını anlatan bilgilendirici köprü bağlantılı pop-up görseli ve video eklendi. Halen kullanımda olan bu uygulama ile personel ve sitemizi ziyaret eden vatandaşlar için farkındalık oluşturulmuş oldu. Şube Müdürlüğünde görevli personelin evden-uzaktan çalışmasına imkan sağlanarak, kurumda asgari seviyede dönüşümlü personel bulunduruldu. Belediyemiz Çağrı Merkezi personellerinin uzaktan çalışması için ilgili teknik destek verildi" dedi.

 

ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

 

Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü çalışmaları kapsamında ise yapılanları yetkililer şu şekilde açıkladı: "Birimlerin kullandıkları Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) uygulamaları uzaktan çalışmaya imkan verecek şekilde yeniden kurgulandı ve gerekli düzenlemeler yapıldı. Çalışmaların hız kesmeden devam edebilmesi için kullanıcılara konu ile ilgili destek verilmeye devam ediyor. Ayrıca CBS uygulamalarında ve vatandaşa verilen hizmetlerde kullanılan sistemlerin sorunsuz çalışmasını sağlamak adına gerekli çalışmalar aralıksız yürütülüyor."

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10