Yılmaz'ın açıklamasına Kozuva'dan sert tepki geldi

Dün ÇTSO tarafından üyelere gönderilen mesaj sonrası bazı üyelerin aksine basın kuruluşlarını arayarak  açıklama yapan ÇTSO meclis üyesi Rahmi Yılmaz'ın ithamlarına ÇTSO Başkanı Sü

Çerkezköy 14.04.2020 18:42:00 0
Yılmaz

Dün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının üyelere gönderdiği mesajın ardından haber merkezlerini arayarak  " Bu kriz yönetiminde yaklaşık beş bin üyesi bulunan oda yönetimi, işlerini kaybetme ile karşı karşıya kalan üyelerine bedava maske yerine böyle bir yolu seçmiştir. Seçildiği günden bu yana odayı kendi menfaati ve kendi ofisi olarak kullananlar bu zor süreçte üyelerinin yanında olmamıştır. Bugün değil de ne zaman üyelerinin yanında yer alacaklardır. Her yıl Ramazan ayında verilen iftar yemeğine harcanan paralarla her üyeye 100 adet maske dağıtmak yerine onlara adres gösteriyor" ifadelerini kullanmıştı.

 

JET HIZIYLA CEVAP VERDİ

 

Yılmaz'ın açıklamasına jet hızıyla cevap veren ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva " T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğünden Odamıza iletilen yazıda işletmelerin çalışanlarına maske temini için Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) üzerinden talepte bulunmalarının duyurulması istenmiştir. Bunun üzerine odamız tarafından üyelerimize bilgilendirme kısa mesajı atılmıştır. Bilindiği gibi meclis üyemiz Sayın Rahmi Yılmaz, uzun süredir odada gerçekleşen her konuya kör muhalefetle yaklaşmayı kendisine görev edinmiş ve yine ne yazık ki konu hakkında araştırma bile yapmadan Odanın kendi üyesine maske satışı yaptığı algısı yaratarak oturduğu yerden mesnetsiz bir açıklama yapmıştır. Yılmaz’a USHAŞ’ın bir devlet kurumu olduğunu ve kısa mesajımızda da belirttiğimiz gibi maske satışıyla odamızın bir ilgisi olmadığını hatırlatmak isterim. Bu devletimiz tarafından alınan bir karar ve Valilik talimatıyla hayata geçirilen bir durumdur. Yılmaz, gerekli eleştirileri cesaretini toplayıp bu kurumlarımıza yapabilir, neden böyle bir talimat verildiğini sorabilir.Bu kısa mesajı yalnız odamız değil ülkemizde bulunan tüm odalar, borsalar, OSB’ler üyeleri ile paylaşmıştır. Yılmaz açıklamasında her üyeye 100 maske dağıtılmasını mümkün görmüş, kendisinin de meclis üyesi olduğu kurumun üyelerinin aklıyla alay ettiğini iddia edecek kadar çirkinleşmiş. Yılmaz’a yine bir hatırlatmada ve bilgilendirmede bulunmak istiyorum. 5 bine yakın üyemizin yüz binlerce çalışanı var. Ve her çalışanın günde en az 4 maske kullanması gerektiğini tüm işletmeler idrak etmişken, Yılmaz’ın bunu idrak edemeyerek böyle talihsiz bir açıklamada bulunması aslında kendi aklıyla alay etmesinden başka bir şey değildir. Ama ben bu durumu normal karşılıyorum; çünkü Rahmi Yılmaz nafile muhalefetten başka bir şeyi bilmez. Kendisini üretime, ülkemize, bölgemize faydalı olmaya, koronavirüse karşı bilinçlenmeye davet ediyorum. Biz oda olarak bu illetin ülkemize musallat olduğu günden bugüne dek görevimizin başındayız. Üyelerimizin faydasına olacak her konuyu TOBB’a iletiyor ve bunların takibini yapıyoruz. Fakat görüyoruz ki Rahmi Yılmaz bunlardan da haberdar değil. Okumuyor, araştırmıyor ya da daha kötüsü okusa da anlamıyor" dedi.

 

İŞİNE, GÜCÜNE BAKSIN

 

Kozuva “Kendisine Allah’tan akıl, fikir ve az da olsa insaf diliyorum. Herkesin üretimle, istihdamla, sağlıkla uğraştığı şu günlerde kendi egolarını şişirmek amacıyla yaptığı gereksiz ve bomboş açıklamalarıyla ne bizleri ne de güzide basınımızı meşgul etsin. İşine, gücüne baksın" dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10