Vali Yıldırım, Hayrabolu, Malkara ve Şarköy'de giriş çıkışları inceledi

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınladığı genelge ile illerin araç giriş çıkış noktalarında uygulanmaya başlayan yo

15.04.2020 15:58:00 0
Vali Yıldırım, Hayrabolu, Malkara ve Şarköy

Vali Aziz Yıldırım incelemelerde bulunduğu yol kontrol noktalarında durdurulan araç sürücülerine ve yolculara koronavirüs tedbirlerini hatırlattı ve bir süre sohbet etti. Sosyal mesafeye dikkat eden polislerin vatandaşların ateşlerini ölçerek sürücü ve yolcuların evrakının kontrol ettiği uygulamalarda Vali Yıldırım’a, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç ve ilçe kaymakamları eşlik etti.

“MALKARA’DA GİRİŞ ÇIKIŞLARI KONTROL ETTİK”

Malkara uygulama noktasında incelemede bulunan Vali Yıldırım, “Biliyorsunuz ilimiz büyükşehirdir. Büyükşehir olduğu içinde giriş-çıkışlar yasak. Sadece belirli şartlar altında giriş çıkışlar yapılabiliyor. Geçen haftada emniyetimiz ve jandarmamızla ilimizin başka giriş çıkışlarını kontrol etmiştik. Bu haftada, hem Hayrabolu’da hem Malkara’da giriş çıkışları kontrol ettik. Bundan sonra da kontrollerimiz aynı şekilde devam edecek.” şeklinde konuştu.

“EKİPLERİMİZ GÖREVİNİN BAŞINDA”

“Emniyetimiz, jandarmamız, kaymakamımız görevinin başındadır” diyen Vali Yıldırım, “Ekiplerimiz en güzel şekilde görevlerini yerine getiriyorlar. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz koronavirüsünün ortadan kalkabilmesi için vatandaşımızın da bu konuya hassasiyet göstermesi, sosyal mesafeye dikkat etmesi, mümkün olduğunca dışarıya çıkmaması hele hele maskesiz hiçbir şekilde çıkmamasını istirham ediyoruz. Sayın Sağlık Bakanımızın söylediği gibi bu virüsten kurtulmanın yolu sadece hastaneler değil evlerdir. Mutlaka evde kalmak gerekiyor, mümkün olduğunca vatandaşlarımız evde kalsın. Biz zaten vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını evlerindeyken karşılıyoruz.” sözleri ile evde kal çağrısını yineledi.

“BİR MÜDDET DAHA TAHAMMÜL EDELİM”

Vali Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çiftçilerimize, hayvancılarımıza, çobanlarımıza izin veriyoruz. Üretime devam etmek durumunda olan OSB’lerdeki fabrikalarımıza izinler veriyoruz. Onun için işi olmadan kimse sokaklarda dolaşmasın. Bir müddet daha tahammül edelim. Bizler bu işin uygulayıcısıyız ve en iyi şekilde uygulamaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızdan bu konuda hem anlayış hem de bize yardım etmelerini bekliyoruz.”

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10