Çerkezköy'de İçişleri Bakanlığı talimatıyla denetimler yapıldı

İçişleri Bakanlığı'ndan gelen talimatla, 31 ilde hafta sonu uygulanacak 2 günlük sokağa çıkma yasağı öncesinde dün 15.00-24.00 saatleri arasında polis ve jandarma ekiplerinin katılımıyla dene

17.04.2020 17:53:00 0
Çerkezköy

Küresel bir sağlık krizine dönüşen koronavirüs salgınının insan sağlığı ve sosyal hayatta oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla İçişleri Bakanlığı, 18-19 Nisan tarihleri arasında büyükşehir statüsündeki 30 il içerisinde yer alan Tekirdağ ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan vatandaşların (istisnalar hariç) sokağa çıkmalarını yasaklamıştı. İçleri Bakanlığı, valiliklerden koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik sokağa çıkma yasağı ve daha önceden alınan tedbirlerin etkinliğini artırmak amacıyla söz konusu 31 ilde dün 15.00-24.00 saatleri arasında uygulama yapılmasını istedi.

DENETİMLER ÜST SEVİYEDE YAPILDI

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de içişleri Bakanlığı’nın talimatları ile dün ilçede faaliyet gösteren; market, fırın, pazar yeri, büfe, yoğun olarak alışveriş yapılan cadde/sokaklar, akaryakıt istasyonları gibi yerlerde/alanlarda sosyal mesafe kuralı, maske kullanımı zorunluluğuna ilişkin denetimleri en üst seviyede gerçekleştirildi. Çerkezköy polisi, işletme sahipleri ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.

 POLİS MEGAFONDAN ANONSLARLA UYARI YAPTI

Denetim yapan polis ekipleri ayrıca megafondan yaptıkları “Koronavirüsle mücadelemiz devam ediyor. Baharın gelmesi,  havaların ısınması bizleri yanıltmasın. Salgın tehlikesi geçmiş değil. Evlerde kalmaya, tedbirlere uymaya hep birlikte devam edelim” dedi. Polis ekipleri yaptıkları anonslarda, evden çıkmalarına kısıtlama getirilen 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara da seslenerek “Lütfen evde kalın. Sevdiklerimize bu virüsü bulaştırmayalım” anonslarıyla uyarılarda bulundu.

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10