Büyükşehir'de maske dağıtımı ve dezenfeksiyon işlemleri sürüyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavüris salgınına karşı bir yandan dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız sürdürürken bir yandan da kendi bünyesinde ürettiği ve İl SağlÄ?

Tekirdağ 19.04.2020 14:49:00 0
Büyükşehir

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, vatandaşların koronavirüs salgınından korunmak için takması zorunlu olan maskelerin dağıtımını Süleymanpaşa, Ergene, Çorlu ve Çerkezköy’de gerçekleştirdi. Belediye yetkilileri yaptıkları açıklamada maske dağıtımının, 31 ilde hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle önümüzdeki günlerde diğer ilçelerde de devam edeceğini belirtti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak "Koronavirüs salgını bitene kadar maske üretimine tüm hızımızla devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığını korumak için öncelikle kamuya açık olan alanlarda dağıtıma ağırlık vereceğiz." dedi.

 

DEZENFEKSİYON İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından 11 ilçede salgının başladığı günden beri yürütülen dezenfeksiyon işlemlerinin; toplu taşıma araçlarında, otogarlarda, duraklarda ve bu faaliyetler kapsamında park ve bahçelerde düzenli olarak yapıldığını kaydeden yetkililer, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait hizmet binaları, kamu binaları ve Aile Sağlığı Merkezleri’nin de dezenfekte edildiğini söyledi. Koronavirüsün yayılmaması için dezenfeksiyon işlemlerinin yoğun bir şekilde hafta sonları da düzenli olarak devam ettirildiğini vurgulayan yetkililer, kamu kurum ve kuruluşlarının dezenfekte taleplerinin de planlı olarak yerine getirildiğini belirtti.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10