"İnşallah üretiriz, kazanırız ve kazandırırız"

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü her sektörde etkisini göstermeye devam ederken, Türk -İş Konfederasyonuna bağlı Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ve TEKSİF Ç

Çerkezköy 20.04.2020 18:49:00 0
"İnşallah üretiriz, kazanırız ve kazandırırız"

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ve TEKSİF Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan koronavirüs salgını nedeniyle fabrikalar ile alınan önlemleri kamuoyu ile paylaştı.

 

AÇIKLAMALARDA BULUNDULAR

 

TEMTAŞ ve YÜNSA fabrikasına bağlı bin 500 üyelerinin bulunduğunu kaydeden TEKSİF Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan " YÜNSA Mart ayının son haftasında üçte birini yıllık izin yaparken, 1 Nisan itibariyle de bu ayın 27'sine kadar İŞKUR'a başvurdu. Beyaz ve mavi yakalı üyelerimizin hiç biri çalışmıyor. 27 Nisan itibariyle fabrikamız çalışmaya başlayacak. TEMTAŞ fabrikamız ise İŞKUR'a başvurdu. Ancak İŞKUR'dan kısa çalışma ile ilgili sonuç çıkmadı. Fabrikamız üç gün çalışıyor, üç gün çalışmıyor. Bu çalışmadıkları süre yıllık izinlerinden düşüyor. Onların da İŞKUR'a başvurusunda sonuç bekleniyor. Sonuç gelir ise bir iki hafta faydalanacaklar. İzne çıkmadan önce de YÜNSA fabrikasında tedbirler alındı. Soyunma kabinleri, yemekhane günlük dezenfekte edilirken, fabrika girişinde ise hemşire ve doktorlar ateş ölçer ile çalışanları fabrikaya alıyor.Fabrikaya on otobüs fazladan koyduk. İşe gelen işçilerimiz otobüslerde tek tek oturuyorlar. 27'sinden sonra da fabrikada tedbirler devam edecek" dedi.

 

"2020 YILI ZOR GEÇECEK"

 

Fabrikalarda kapasitelerin düşük olduğunu kaydeden Türkkan" Ülkemiz ve tüm dünya zorlu süreçten geçiyor. Belli bir seviyeye gelmek ise Mayıs ayının bir hafta ikinci haftasını bulacaktır. Bu virüsün Türkiye'de bitmesi önemli değil. Avrupa odaklı çalışıyoruz. Oralarda düzelme olmadığı zaman yaptığımız işi kim alacak ve tüketecek. Mağazalar açılmaz ise yaptığımız kumaşları kime satacağız. Gerçekten 2020 yılı zor geçecek" dedi.

 

"EVDE KALIN DİYORUZ"

 

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın geçtiğimiz günlerde üyelere 'ücretsiz izni kötüye kullanmayın' mesajını verdiğini kaydeden Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak " Biz zaten baktığımız zaman üye fabrikalar kısa çalışmaya müracaat etti. İnşallah çalışan üyelerimizin fazla kaybı olmadan maaşlarını alacaklardır. İki hafta izne çıkan BSH  fabrikası işçilerimiz Pazartesi itibariyle işlerine başladı. Fabrikalarda sosyal mesafeye dikkat ediliyor. Soyunma kabinleri, servisler, yemekhaneler bir şekilde devletin aldığı iş sağlığı kurallarına uyuluyor. İnşallah önümüzdeki süreçte birlik beraberlik içerisinde hep birlikte çalışan ve üyelerimizle fabrikalarla atlatacağız. Yine işi olmayanlar evde kalın diyoruz. Evden dışarı çıkmasınlar" dedi.

 

"İYİ VE GÜZEL ÇALIŞMA OLACAK"

 

Arçelik fabrikasında Mayıs ayı sonuna kadar beş bin adet solunum cihazı üretileceğini kaydeden Koçak " Bu Türk İş Konfederasyonuna bağlı emekçilerin gururudur.Üretildikçe yurt dışına göndereceğiz. Arçelik ve çalışanlarımıza çalışmalarından ötürü kutluyorum. İyi ve güzel çalışma olacak" dedi.

 

"İNŞALLAH ÜRETİRİZ, KAZANIRIZ VE KAZANDIRIRIZ"

 

Koçak " Bir şekilde dünya genelinde bir sıkıntı yaşıyoruz. Dünya genelinde Avrupa ülkelerine yüzde 50-60 ihracat var. Avrupa'nın da bu virüsten kurtulması gerekiyor. Bu virüs bitmedikçe rahata kavuşamayız. Bizler üretiriz ama nereye satarız. İnşallah bu virüsten kurtuluruz ve normale döneriz. İnşallah üretiriz, kazanırız ve kazandırırız" diye konuştu.

 

 Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10