Çerkezköy halk pazarında Ramazan yoğunluğu

11 ayın sultanı Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala vatandaşları alışveriş telaşı sardı. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle Perşembe günü kapalı olacak ve sadece Salı gü

21.04.2020 17:47:00 0
Çerkezköy halk pazarında Ramazan yoğunluğu

Semt pazarları ve marketlerde Ramazan ayı öncesi alışveriş yoğunluğu başladı. Koronavirüs salgını dolayısıyla vatandaşlar, maske, eldiven takıp sosyal mesafe kurallarına uyarak alışverişlerini gerçekleştiriyorlar.

 

PAZARA AKIN ETTİLER

 

İlk orucun Cuma günü tutulacağı Ramazan ayının yaklaşmasıyla Salı günü açılan Çerkezköy Halk Pazarında alışveriş hareketliliği yaşandı. Ramazan’ın bu sene koronavirüs salgınıyla mücadele dönemine denk gelmesi dolayısıyla vatandaşlar, Perşembe günü de sokağa çıkma yasağı nedeniyle pazarın kapalı olacak olmasıyla alışverişini erkenden yaptı. Vatandaşların ayrıca salgın dolayısıyla eldiven ve maskelerini takarak alışverişlerini gerçekleştirdiği gözlendi. Pazarda zabıta ekipleri sıkı denetimler gerçekleştirirken, pazarcıların belirlenen maske ve eldiven kurallarına uyup uymadıkları denetlendi. Ekipler ayrıca maskesi olmayan Pazar esnafına ve vatandaşlara maske dağıttı.

 

RAMAZAN ALIŞVERİŞİNİ YAPTILAR

 

Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmadıklarını ancak Ramazan ayı için alışveriş yaptığını dile getiren vatandaşlar " Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. İnşallah sağlık sıhhat içerisinde bu süreci atlatacağız. Ramazan öncesi Perşembe günü halk pazarı sokağa çıkma yasağı nedeniyle kapalı kalacağından ötüre alışverişimizi bugün yapıyoruz. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaya çalışıyoruz. Ramazan için alışveriş yapıyoruz" diye konuştu. 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10