2 iş insanı 3 mahallenin veresiye defteri borçlarını kapattı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın koronavirüs salgını nedeniyle kentteki iş insanlarına, dar gelirlilerin veresiye defterlerindeki borçlarını kapatmaları çağrısının

23.04.2020 19:06:00 0
2 iş insanı 3 mahallenin veresiye defteri borçlarını kapattı

İsminin açıklanmasını istemeyen 2 iş insanı, koronavirüs salgını nedeniyle Tekirdağ’da dar gelirlilerin veresiye defterlerindeki borçlarını kapattı. Borcu  kapatılan veresiye defterlerinden birinin sahibi olan Çınarlı Mahallesi'nde bakkal işleten Turgut Mutfakçı, olayla ilgili şunları söyledi: “Dükkanda oturuyordum. Bir erkek, iki kadın geldi. 'Burada borcunu ödeyemeyen insanlar var mı?' dediler. Ben de 'Var' dedim. Bunun üzerine borcu sordular. '1- 1,5 bin lira' dedim. Hesabı kapattılar. Veresiye defterini de 'ödendi' diye aldılar. Herkesin yapması gereken bir şey. Buraya, bakkallara veresiye yazdıranlar da ihtiyacı olan kişiler. Herkesi bu yolda teşvik etmek isteriz. Herkes bu şekilde davranırsa daha güzel olur."

 

“TOPLAM BİN 500 CİVARINDAKİ BORCU KAPATTILAR”

 

Veresiye defteri kapatılan bir başka bakkalda çalışan Filiz Köse ise “Hayırseverler sanırım aralarında para toplamışlar. Birden içeri girdiler. Direkt deftere baktılar. İhtiyaç sahipleri, işsiz kalan, bir süredir çalışmayanlar vardı. Onları tespit ettiler. O şekilde ödeme yaptılar ve alışveriş yaptırdılar. Toplam bin 500 civarındaki borcu kapattılar. Biz kendimiz de alışveriş paketleri verdik. Bu konuda katkıda bulunduk. En çok ihtiyaç sahibi olanları aralarından seçmeye çalışıyoruz. Çünkü yazdırıp ödeme gücü olanlar da var. Çalışıp halen geliri olanlar da var" açıklamasını yaptı.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10