Sağlık çalışanları ve güvenlik güçlerinin çocukları unutulmadı

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl evlerde ve balkonlarda kutlanan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, sağl?

Tekirdağ 24.04.2020 15:51:00 0
Sağlık çalışanları ve güvenlik güçlerinin çocukları unutulmadı

Bu kapsam da Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ailelerinden uzak olan sağlık çalışanları ve güvenlik güçlerinin çocukları için belediyeden, 'Hayat Bayram Olsa' şarkısı anonsları yaptırarak,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutladı.

 

 

“HERKES SAHADA CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR”

 

Pandemi başlangıcından beri tüm sağlık çalışanlarının servislerde, yoğun bakımlarda, acillerde, 112'lerde ve özellikle filyasyon ekibi olarak herkesin sahada canla başla çalıştığının altını çizen İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir, “Pek çok sağlık çalışanımız da pandemi başladığından beri evlerine gelemiyor, onlara tahsis edilen otellerde ve ayrılmış yerlerde kalıyorlar. Bu sebeple de çocuklarını çok özlediklerini biliyoruz. Bizde bu sebeple 23 Nisan vesilesi ile güzel bir etkinlik yapalım dedik. Hem bugün evlerinde kalan halkımızın 23 Nisanı'nı kutlayacağız. Hem sağlık çalışanlarımızın çocuklarının bayramını kutlayacağız" açıklamasını yaptı.

 

 

“23 NİSAN ONLARSIZ BURUK BİR ŞEKİLDE GEÇİYOR”

 

112 Paramedik çalışanı Senay Kartal, koronavirüs salgınının Türkiye'de görülmesinin ardından çocuklarını annesine bıraktığını ifade etti. "Bu zorlu süreçlerde biz sizler için sahalardayız, devamlı olarak çalışmaktayız görevimizin başındayız.” diyen Senay Karta, bu durumdan dolayı çocuklarından ayrı kaldığını söyledi. Koronavirüsle mücadelede ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Kartal, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Onların sağlığı, herkesin sağlığı ve kendi sağlığımız için. Bizler sizler için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz, bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağız. Dediğimiz gibi bizler çocuklarımızdan ayrıyız, bu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tek başımıza kutluyoruz, onlarsız buruk bir şekilde geçiyor. Buradan herkese tek çağrımız var, sosyal mesafemizi koruyalım lütfen evde kalalım. Çocuklarımı 37 gün önce anneme bıraktık. Orada kendileri kalıyorlar, bende işime devam ediyorum."

 

ÇOCUKLARDAN EVDE KALIN ÇAĞRISI

 

Senay Kartal'ın kızları Beste Kartal ve Derin Kartal, annelerinin sağlıkçı, babalarının da polis olduğunu dile getirdi. Senay Kartal’ın kızı Beste, "Onları çok özledim. Onlar sizin için çalışıyor, siz de bizim için lütfen evde kalın" şeklinde konuştu. Bu sırada camda olan ve annesi Edirne'de hemşire olan Nehir Sütlü, gözyaşlarını tutamadı. Koronavirüs çıktığından beri annesini görmediğini ifade eden Sütlü, "14 yaşındayım, korona başladığından beri annemi babamı göremiyorum. Annem sağlık çalışanı, babam asker onlar sizin için çalışıyorlar lütfen sizde bizim için evde kalın" diye konuştu.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10