İhraç edilen 3 memurdan 2'si geri döndü

Haziran 2019'da Çerkezköy Belediyesi'ndeki ruhsat ve harç işlemlerindeki belgelerde sahtecilik yaparak belediyeyi yaklaşık 3 milyonluk zarara uğratıp kayıplara karışan Mehmet Erkan Koçer memuriyetten ihra

Çerkezköy 30.04.2020 17:10:00 0
İhraç edilen 3 memurdan 2

Mehmet Erkan Koçer’in memurluktan ihracına karar veren İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, Diler Erdem ve Özgür İller’in 627 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125/E-g maddesi uyarınca devlet memurluğundan çıkartılma cezasıyla cezalandırılmasına ancak özlük dosyalarının incelenmesinden geçmiş hizmetleri sırasındaki çalışmalarının olumlu olduğu anlaşıldığından 657 sayılı devlet memurları kanununun 125. maddesinin üçüncü fıkrasındaki takdir yetkisi kullanılarak bir derece hafif olan 3 yıl süreyle kademe ilerlemesinin durdurulması cezası olarak uygulanmasına karar verdi.

 

İKİ MEMUR GÖREVE İADE EDİLDİ

 

Öte yandan yine belediyede işçi olarak çalışan ve bilgisayarlarında eksiltmeler yapıldığı tespit edilen 2 çalışan ve müteahhitlerin çekini tahsil eden bir işçinin belediye ile ilişiği kesilmişti. Çerkezköy Belediyesi’nde 2018 yılında başlayan vurgunda bazı müteahhitler bu işe alet olurken Çerkezköy Belediyesi’nin olayın bir memurun dikkatiyle ortaya çıkmasının ardından başlattığı kapsamlı çalışmada bazı müteahhitlerden yeniden tahsilatlar yapıldı. Belediye zararının bir kısmı tahsil edilirken oluşan 3 milyonu geçkin kamu zararının firarı halen yakalanamadı. Mehmet Erkan Koçer’in 2,5 yıl önce belediyede emlak istimlak biriminde görevli Tuncer Bulut’a sistematik vurgunla ilgili teklif götürdüğü, iddiaya göre Bulut’un bu teklifi kabul etmediğinin ifade edildiği savunmada İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu müfettişlerinin yaptığı çok yönlü soruşturma sonrası 11 ay sonra 2 memur Diler Erdem ve Özgür İller, göreve iade edilirken, firari belediye çalışanı devlet memurluğundan ihraç edildiği kaydedildi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10