3 günlük kısıtlamanın ilk gününde Çerkezköy'de sessizlik hakim

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs dolayısıyla sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilen Çerkezköy'de caddeler ve sokaklar sessizliğe büründü. Sadece çalışma zorunluluğu olanlar d?

Çerkezköy 1.05.2020 18:38:00 0
3 günlük kısıtlamanın ilk gününde Çerkezköy

 

Yeni tip koronavirüsle (COVID-19) mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 4 Mayıs saat 00.00'a kadar sürecek sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Kısıtlamanın ardından cadde ve sokaklar bomboş kaldı.

3 BİN 150 TL CEZA UYGULANIYOR

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeyle, 4 günlük sokağa çıkma yasağının uygulandığı 31 ilden biri olan Tekirdağ'da yasağın son gününde sokak ve meydanlar boş kaldı. Vatandaşlar yasağa uyarak evlerinden dışarı çıkmadı. Kentin en işlek cadde, meydan ve sokakları boş kaldı. Polis ekipleri cadde ve sokaklarda denetimlerde bulundu. Bazı vatandaşlar ise 1 Mayıs Cuma günü saat 14.00'e kadar açık kalan market ve bakkallara giderek alışverişlerini yaptılar. Kentin birçok noktasında önlem alan polis ekipleri de uygulama noktalarında, yasak kapsamı dışında olan vatandaşlardan kurum kimlik kartı veya çalışma belgesi istiyor. Sokağa çıkma yasağı kapsamı dışında ve istisnai kapsamda olan vatandaşların geçişine izin verilirken bu özellikleri taşımayan vatandaşlar uyarılıp geri gönderiliyor. Gerekli görüldüğü takdirde ise 3 bin 150 TL ceza uygulanıyor.Yasak kapsamında kentte zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, su dağıtım yerleri, fırınlar, veteriner merkezleri ve sağlık merkezleri açık kaldı.

ADRESE SERVİS ŞEKLİNDE SATIŞ YAPILACAK

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 1 Mayıs Cuma günü market, bakkal ve manavlar 09.00-14.00 saatlerinde faaliyet gösterdi. 2 Mayıs Cumartesi ve 3 Mayıs Pazar günleri market, bakkal ve manavlar kapalı olacak. 1 Mayıs Cuma, 2 Mayıs Cumartesi ve 3 Mayıs Pazar günleri, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri (Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilecek) açık olacak. 1 Mayıs Cuma günü vatandaşların dışarı çıkamadığı saatler ile 2 Mayıs Cumartesi ve 3 Mayıs Pazar günleri tatlı satış amaçlı iş yerleri sadece evlere/adrese servis şeklinde satış yapabilecek

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10