İhtiyaç sahiplerine Kızılay'dan gıda desteği

Çerkezköy'de koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkması sınırlandırılan 65 yaş ve üstü kişiler ile kronik rahatsızlığı olanlar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere, Kız?

Çerkezköy 3.05.2020 16:42:00 0
İhtiyaç sahiplerine Kızılay

Koronavirüs salgını nedeniyle risk grubunda olan 65 yaş üstü ve üzerindekiler ile kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkması, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle yasaklandı. Alışveriş, temizlik ve sağlık kontrolleri gibi ihtiyaçları devletin ilgili kurumları ile yardımsever gençler tarafından karşılananlara destek sürüyor. Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi, başta bu risk grubundaki kişiler olmak üzere ihtiyaç sahibi herkese gıda yardımı yapıyor. İçinde kavurma, nohut, mercimek, pirinç, makarna, çiçek yağı, salça, zeytin, un ve çorbanın yer aldığı erzak kolisi dağıtılıyor.

 

330 VATANDAŞIMIZIN KAPISINI ÇALACAĞIZ

 

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu'na dahil olduklarını hatırlatan Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi Başkanı Hasan Karaca, bu dönemdeki yardım faaliyetlerini Vefa Sosyal Destek Grubu ile birlikte yürüttüklerini ve böylece işsiz kalan, işini kaybeden ya da sokağa çıkma engeli olan tüm vatandaşlarımıza Kızılay'ın yardım elini uzattıklarını söyledi.  Karaca " Bugün, her gün yapmakta olduğumuz yardım faaliyetimizi daha organize ve toplu bir şekilde yapalım istedik. Çünkü, hem bize yapılan talepler arttı hem de yardımcı olmayan isteyen vatandaşlarımızın sayıları arttı. Bunların daha fazla birikmemesi için bu mübarek günlerde toplu olarak dağıtım yapalım istedik. Vefa Destek Grubu üyeleri ve öğretmenlerimizden olaşan yüze yakın gönüllü ekibimizle Çerkezköy'de yaşayan ihtiyaç sahibi 330 vatandaşımızın kapısını çalacağız" dedi.

 

 

 

PROJELERİMİZ VAR

 

Çerkezköy'de bin kişiye gıda kolisi ulaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Karaca " Ramazan ayı dolayısıyla Çerkezköy'de 20 bin kişiye sıcak yemek dağıtma projemiz var. Koronavirüsle mücadele sürecinde vatandaşlarımıza hijyenik paketler dağıttık. İhtiyaç sahiplerine kavurma dağıtımımız da olacak. Çerkezköy’de 100 çocuğa bayramda 150’şer TL bayram harçlığı projemiz de var” diye konuştu. Dünyanın içinde bulunduğu salgın tehdidi karşısında Çerkezköy'de ihtiyaç sahibi ailelere destek verebilmek için bütün ekipler ile sahada çalışmalarına aralıksız sürdürdüklerini kaydeden Karaca, bu süreçte bağışları ile merhamet eline güçlendiren Türk Kızılayına ve hayırseverlere de teşekkür etti.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10