Park ve Yeşil alanlarda Lavra ilaçlama çalışmaları başladı

Ergene Belediyesi'nin, park ve yeşil alanlarda peyzaj çalışmalarına başladığını kaydeden Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yaza hazırlık çalışmaları kapsamında ekiplerin, sinek ve haşerele

Ergene 4.05.2020 17:39:00 0
Park ve Yeşil alanlarda Lavra ilaçlama çalışmaları başladı

 

Ergene Belediyesi, koronavirüs ile mücadele kapsamında çalışmalarını sürdürürken diğer yandan da yaz için hazırlıklara başladı. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yaza hazırlık çalışmaları kapsamında ilçe’de park ve yeşil alanlarda peyzaj düzenleme çalışmaları yapılarak sosyal alanların yaz dönemine hazırlandığını ve larva ile mücadele çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

 

“BAKIM ÇALIŞMALARIMIZ YAZ BOYUNCA DEVAM EDECEK”

 

Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne Bağlı olan Park ve Bahçeler biriminde bulunan ekiplerin ilçe genelinde parklar ve yeşil alanlarda kapsamlı olarak yürüttüğü çalışmalar hakkında Başkan Rasim Yüksel, “Yaz aylarının vazgeçilmez mekanları olan park ve bahçelerde peyzaj düzenlemeleri başlatıldı. Vatandaşlarımızın en büyük sosyal faaliyet alanlarında olan parkları daha kullanılabilir hale getirmek için çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Bahçe ve yeşil alanların bakıma alınmasının yanı sıra ilçe merkezinde ve yol kenarlarında bulunan ağaçları budayarak gençleştirme çalışmalarımızda sürüyor. Park ve bahçelerde yapılan bahar bakım çalışmalarımız yaz boyunca devam edecektir” dedi.

 

“HAŞERE SORUNLARINA KARŞI GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALIYORUZ”

 

Ergene Belediyesi’nin larva üreme noktalarındaki çalışmalarını arttırdığını belirten Başkan Yüksel, vatandaşların yaz aylarını rahat bir şekilde geçirmesini sağlamak amacıyla larva ile mücadele çalışmalarına devam ettiğini ifade etti. Covid19 salgınına karşı ilçenin her noktasında hijyen ve temizliği sağlamak için aralıksız çalıştıklarını kaydeden Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızdan biride larva ilaçlaması. İlçemizde larva üremesinin engellenmesi için ilaçlama çalışmalarımız büyük önem taşıyor. Bahar aylarının başlamasıyla birlikte sivrisinek ve haşerelere karşı halk sağlığının korunması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve birçok bulaşıcı hastalığı kontrol altına almak amacıyla hizmet vereye devam ediyoruz. Ergenemizde ki mahallelerimizde bulunan göl, su birikintileri, bataklık, çöp alanları ve kanalların bulunduğu alanlarda periyodik olarak larva ile mücadele çalışması yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın sağlığına ve huzuruna önem veriyoruz, oluşabilecek haşere sorunlarına karşı gerekli önlemleri alıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10