Berberler ve kuaförler randevulu sistemle açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11 Mayıs'ta faaliyetlerine tekrar başlayacağı duyurulan berber, kuaför, güzellik salonu hakkında Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali BozdaÄ

5.05.2020 16:15:00 0
Berberler ve kuaförler randevulu sistemle açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısının ardında Erdoğan Mayıs ayı normalleşme planının açıkladı. Erdoğan, gereken temizlik şartlarının sağlanması, randevu sistemiyle çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartıyla 21 Mart'ta faaliyetleri sona erdirilen berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmelerin 11 Mayıs'ta faaliyete geçebileceğini açıkladı.

 

İŞYERLERİNDE BEKLEME OLMAYACAK

 

Alınan bu karar ile ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, "Hem bizim için hem de halkımız için sevindirici bir haber oldu. Esnafımız hijyene dikkat edecek. Çerkezköy Belediyesi 250'ye yakın tüm berber, kuaför ve güzellik merkezlerini Cuma günü dezenfekte yapacak ve Pazartesi günü itibariyle esnafımız müşterilerini tek tek alacak. Berber, kuaför ve güzellik merkezlerinde birer buçuk metre mesafe olacak. Özellikle maske takımına da esnafımız ve vatandaşlar çok dikkat edecek. Aldığımız ön bilgilere göre randevu sistemi olacak. Dükkan büyüklüğüne göre de kişi sayısı olacak. İşyerlerinde bekleme olmayacak. Daha detaylı bilgiler bize geldiğinde paylaşacağız. Halkımızın da randevu almadan işyerlerine gitmemelerini rica ediyoruz” diye konuştu.

"ALINAN KARAR SEVİNDİRİCİ"

Alınan bu kararın esnaflar için sevindirici olduğunu belirten Bozkurt, “Biz bu anlamda sıkıntılı bir süreç yaşadık. Bize herhangi bir kapanan işletme bildirilmedi. Çok fazla birikim yapan, kazanç elde eden bir esnaf kesimi değil. Günlük hayatını idame ettiren bir esnaf kesimi. Bizim de baştan beri talebimiz belli kriterlere uyularak açılması yönündeydi. Bunun için de bizim ve esnafımız için sevindirici oldu" dedi.  Fiyat artırımı konusunda da açıklamada bulunan Bozdağ " Fiyat artırımı olmayacak ama esnafımıza zaman içinde kullanacağı malzemeler vb eşyalar yük getirecektir" dedi.

 

GELMEDEN ÖNCE RANDEVU ALMALARINI RİCA EDİYORUZ

 

20 yıldır Çerkezköy’de kuaför olarak salon işleten Fatih Kızılboğa, 11 Mayıs’ta hizmete açılacak kuaför salonu için hazırlıklara başladığını belirtti. Yaklaşık 40 gündür kapalı olan salonda müşterileri ağırlamadan önce koronavirüs önlemleri kapsamında temizlik ve dezenfekte işlemlerinin yapılacağını kaydeden Kuaför Kızılboğa, hazırlıkları hakkında “Bu noktada başta kendi sağlığımız ve müşterimizin sağlığı çok önemli. Bu doğrultuda bizlerde hijyen belgelerine sahip firmaların ürünlerini alıp kullanmayı düşünüyoruz. Tek kullanımlık havlu, pedükür ve manikür aletlerinin tedariğini sağladık. Bu süreçte müşterilerimizden de ricamız kesinlikle randevu almaları olacak. Aksi takdirde dükkanımızda yoğunluk yaşanır ve insanlar sosyal mesafeye uygun hareket edemez. Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra birçok müşterimiz aradı. Bizde randevuları oluştururken yarım saat ve ya kırkar dakika aralıklar vermeye dikkat ettik. Ayrıca müşterilerimizden maskesiz gelmemelerini rica ediyoruz.” dedi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10